ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Μιχάλης Καλτεζάς

Λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (στις 20/12), η τηλεόραση έπαιξε ένα μίνι αφιέρωμα στην υπόθεση Καλτεζά, με μαρτυρίες ανθρώπων που ήταν παρόντες στη δολοφονία, δημοσιογράφων, αλλά και της ίδιας της μητέρας του Μιχάλη.


Όσοι από εσάς δεν ξέρετε ακριβώς τι έγινε τότε (όπως δεν ήξερα εγώ, πριν δω την εκπομπή), ή απλά θέλετε να δείτε κάποια πράγματα συγκεντρωμένα, κατεβάστε ολόκληρη την εκπομπή (σε torrent) από τον tracker stigalaria.org.

Δε μπορώ να ξέρω εάν όλα όσα αναφέρονται είναι αλήθεια. Αν στην εκπομπή υπάρχουν ανακρίβειες, όσοι τις γνωρίζετε ας τις αναφέρετε.

6 σχόλια:

Anti είπε...

Απ΄ότι θυμάμαι εκείνες τις μέρες έγιναν αρκετες αναφορές στην τηλεόραση για την δολοφονία του Καλτεζά. Είχα δεί ένα πολύ ωραιο και εμπεριστατομένο ρεπορτάζ στο οποίο μάλιστα μιλούσε και η μητέρα του δολοφονημένου παιδιού. Αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι σε πιο κανάλι ήταν.

Πάντως ο μπάτσος είχε αθωωθεί φυσικά και μάλιστα όπως έλεγε το ρεπορτάζ, η κοινωνία τότε ήταν υπέρ του!!

yX είπε...

Ε, μάλλον αυτό εδώ είναι. Είναι από τη "Μηχανή του Χρόνου" του Alpha.

Βλαχοκυριλές είπε...

yX,

thanks για το λινκ, ήθελα να τη γράψω αυτή την εκπομπή και δεν τα κατάφερα.

Anticapitalista,

μπορεί να πέφτω κι έξω αλλά δεν θυμάμαι το κλίμα να είναι μαζί του. Ήμουν 9 χρονών τότε αλλά το θυμάμαι σχετικά έντονα γιατί είμαι από τα Εξάρχεια. Μια παγωμάρα είχε πέσει και τότε, αυτό είναι το μόνο βέβαιο.

Lucha Libre είπε...

Το κλίμα δεν ήταν υπέρ του Μελίστα ούτε κι όταν αθωώθηκε το 1990. Τις πρώτες μέρες της κατάληψης του Πολυτεχνείου που έγινε τότε είχε φανεί πως μεγάλο κομμάτι των πολιτών ήταν σαφώς κατά της αθώωσης. Απλά μετά έπεσε πάλι λήθη.

Squeaky είπε...

Παρόλ΄αυτά, η δολοφονία του Καλτέζα, δεν είχε τον ίδιο αντίκτυπο στον μέσο Έλληνα, με αυτήν του Γρηγορόπουλου.
Κυρίως, γιατί ο Μιχάλης κατηγορήθηκε πως πέταξε μολότωφ στην κλούβα των ΜΑΤ, οπότε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, θεώρησε απόλυτα δικαιολογημένη την εν ψυχρώ και ΠΙΣΩΠΛΑΤΗ δολοφονία του...
Τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης του έφτιαξαν προφίλ αναρχικού/ταραξία, δεν δόθηκε βήμα στους συγγενείς του, ο Μελίστας κράτησε σχετικά χαμηλούς τόνους για να γίνει συμπαθής, ελάχιστα πράγματα έγιναν γνωστά για την έρευνα σχετικά με τις συνθήκες της δολοφονίας, δεν υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες άλλοι, εκτός από μπάτσους και γενικά τα πράγματα τα παρουσίασαν όπως τους συνέφερε...
Το ΄90, ωστόσο, όπως λέει και η Ίνκο, μετά την προκλητική αθώωση του Μελίστα, έγινε χαμός.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΑΛΤΕΖΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΠΟΥΣΤΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η... "ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ" ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕ ΓΙΝΟΜΕΝΟΣ ΠΛΕΟΝ ΕΝΗΛΙΚΟΣ, ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΟΥΣΕ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΙΤΑ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ/ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ, ΚΑΘΟΤΙ ΕΞ ΕΦΗΒΕΙΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΕΣ, ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ... ΕΠΟΜΕΝΩΣ, Η ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΗΤΑΝ ΛΙΑΝ ΔΙΚΑΙΗ_.