ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

fuck theM ALL


Το κείμενο μου ήρθε με mail, δεν ξέρω εάν είναι αναρτημένο σε κάποιο blog.



Πιστεύεις ότι η λογοκρισία και ειδικά η ολοκληρωτική εξαφάνιση μιας είδησης είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα δικτατορικών, αυταρχικών, ολοκληρωτικών καθεστώτων;

Σου δίνουμε την ευκαιρία να αλλάξεις γνώμη!

Στην Ελληνική δημοκρατία του 21ου αιώνα, με τα εκατοντάδες έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ κάθε άποψης, σύνθεσης και διαφορετικών συμφερόντων, μια σημαντική είδηση δεν δημοσιεύτηκε ΠΟΥΘΕΝΑ. Και όταν λέμε πουθενά εννοούμε ΠΟΥΘΕΝΑ!

Και όποιος αμφιβάλει, ιδού οι μηχανές αναζήτησης ιδού και το ψάξιμο.

Γιατί;


Γιατί η είδηση αφορά το Mall του ομίλου Λάτση στο Μαρούσι.
Γι' αυτό το θέμα η λογοκρισία κρατά χρόνια, αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καθώς αφορά τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

Διαβάστε την είδηση (όπως ήρθε με mail) και την έκκληση που ακολουθεί:

Καταδίκη για το mall Athens στο πρώην δήμαρχο Αμαρουσίου

Στις 19 Ιανουαρίου στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών εκδικάστηκε η υπόθεση του πρώην Δημάρχου ΤΖΑΝΙΚΟΥ - ( Δήμαρχος Αμαρουσίου επί κατασκευής MALL) σχετικά με την προσφυγή πολιτών, για τις παρανομίες του Δημάρχου και άλλων εμπλεκόμενων για την οικοδόμηση του παράνομου μεγαθήριου THE MALL.

Το Τριμελές Εφετείο Αθηνών καταδίκασε τον πρώην Δήμαρχο σε 12 μήνες φυλακή με τελεσίδικη απόφαση.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό τους ισχυρισμούς του πρώην Δημάρχου ότι το Μall ωφέλησε το Μαρούσι, ότι δεν προξένησε περιβαλλοντολογικές καταστροφές και ότι τα τεράστια χρέη στο Δήμο δεν οφείλονται στο συγκεκριμένο έργο. Αλλά και η τελική έκκληση της συνηγόρου του κ. Τζανίκου για μείωση της ποινής λόγω πρότερου έντιμου βίου και λόγω μη ταπεινών αιτιών δεν έγινε δεκτή.

Η συγκεκριμένη δίκη είναι η πρώτη δίκη εντός του 2009 που έχει σχέση με την κατασκευή του MALL καθώς έχουν προσδιορισθεί και άλλες 6 δίκες, μία μάλιστα εξ αυτών ζητάει 600 εκ. ευρώ αποζημίωση υπέρ του Δήμου Αμαρουσίου από τις κατασκευαστικές του κ. ΛΑΤΣΗ και τον πρώην Δήμαρχο για τις τεράστιες ζημιές που υπέστη Ο Δήμος Αμαρουσίου.

Μια απόφαση λοιπόν που μας γεμίζει αισιοδοξία ότι σε αυτόν τον αγώνα για την διάσωση των ελεύθερων χώρων δεν είμαστε μόνοι μας, υπάρχουν και Δημόσιοι λειτουργοί που υπερασπίζονται το Δημόσιο συμφέρον.



Άσχετα με το πόσο ενδιαφέρει η είδηση τον καθένα και την καθεμία μας, το γεγονός της ολοκληρωτικής της απάλειψης από τον τύπο, με χουντικά ποσοστά της τάξης του 100%, αποτελεί πρόκληση για τις ελευθερίες όλων μας. Αποτελεί ακόμα σαφή απόδειξη ότι μια δικτατορία οικονομικών συμφερόντων επιβάλλεται πιο ασφυκτικά παρά ποτέ στη ζωή μας και γράφει την ιστορία όπως γουστάρει.

Αν το θάψιμο μιας σημαντικής είδησης στα ψιλά μας εξοργίζει, η ολοκληρωτική της εξαφάνιση μας εξαγριώνει.
Θα τους αφήσουμε να αποφασίζουν τι πρέπει να μαθαίνουμε και τι όχι;

Όπως οι "από κάτω" τους αναγκάσαμε να βγάλουν την Κούνεβα από τα ψιλά... έτσι και πάλι πρέπει να τους δείξουμε ότι ΔΕΝ κρατάνε πια την ενημέρωση στα χέρια τους, ότι η δικτατορία στην ενημέρωση έχει αντίπαλο. Χιλιάδες αντίπαλους!
Στείλετε αυτή την είδηση σε φίλους/ες, γνωστούς/ες, συνάδελφους/ισσες - Ανεβάστε την στο internet

Σε μερικές εβδομάδες θα την γνωρίζουν ακόμα και όσοι δεν τους ενδιέφερε...
Κομμένες ειδήσεις;...
Όσοι παίζουν με τα ψαλίδια να προσέχουν μην κοπούν οι ίδιοι!

Διαβάστε σχετικά με το Mall από το περιοδικό ΓΑΛΕΡΑ (Ιανουάριος 2006, Φεβρουάριος 2006, Μάρτιος 2006)
Δείτε και κάτι ενδιαφέρον για τη λογοκρισία σχετικά με το Mall

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναδημοσιεύω το κείμενο σου για το mall. Αν μου επιτρέπεις μόνο να κάνω μια διόρθωση στο σημείο που λες ότι η απόφαση του εφετείου είναι τελεσίδικη, μπορεί να υποβάλει αίτημα αναίρεσης εντός 60 ημερών στον Άρειο Πάγο.
Ενημέρωσε με αν μπορώ να κάνω την διόρθωση διαγράφοντας την λέξη τελεσίδικη.

yX είπε...

Και ποιος είμαι εγώ να σου "επιτρέψω"; Στα blogs η πληροφορία διαδίδεται ελεύθερα, αυτή δεν είναι η ιδέα;

Το μόνο που ζητάω -δεν απαιτώ- είναι να κάνεις ένα link εδώ που βρήκες το κείμενο. Εγώ δυστυχώς το έλαβα με e-mail, δεν ξέρω την αρχική πηγή...

Ανώνυμος είπε...

Η ακρίβεια όμως της είδησης καθορίζει και την ποιότητα της ενημέρωσης.
Απευθύνθηκα εσένα γιατί η ανάρτηση είναι δική σου, και πιστεύω οτι πρέπει να σ΄ ενδιαφέρει αν είναι σωστή η διατύπωση περί του τελεσιδίκου

yX είπε...

Σίγουρα, αλλά εγώ απλά αναδημοσίευσα ένα κείμενο, δεν το συνέταξα. Δικηγόρος δεν είμαι για να γνωρίζω τι από τα δύο ισχύει, οπότε ο κάθε αναγνώστης ας διαβάσει το κείμενο, ας διαβάσει και τα σχόλια, και ας αποφασίσει ή ας το ψάξει περαιτέρω.

Δεν είναι ανάγκη να δίνουμε μασημένη τροφή, ο κόσμος έχει δικά του δόντια...

yX είπε...

Btw, πού πήγε η αναδημοσίευση του άρθρου που είχες ανεβάσει στο blog σου; Άλλαξες γνώμη, ή το διασταύρωσες και τελικά δεν ισχύει;

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι να επιβεβαιώσω αν η απόφαση είναι τελεσίδικη ή όχι δεν μπορώ να το αναρτήσω. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που αναρτούμε.

Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, εμείς μπορούμε να κάνουμε την διαφορά μόνοι μας, με την υπευθυνότητα μας και την αξιοπιστία μας . Πράγμα που δεν κάνουν τα ΜΜΕ των εργολάβων.

Orestis είπε...

Μη ξεχνάμε και τη Γαλέρα που πρώτη ανέδειξε το θέμα όταν όλοι οι άλλοι έκαναν τα στραβά μάτια.

taftar είπε...

γεια.
εβαλα το κειμενο σου εδω http://egothavgalotofidiaptintrypa.blogspot.com/