ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Ανοιχτές πολυμορφικές δράσεις στο δρόμο

Η εξεγερμένη Λυρική σκηνή ως ένδειξη αλληλεγγύης στους τραυματίες και σε όλους τους διαμαρτυρώμενους του πάρκου Πατησίων και Κύπρου,στους συλληφθέντες της εξέγερσης, στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, στον Παλαιστινιακό λαό, σε όσους ακόμα ψάχνουν έναν τρόπο έκφρασης, σε εμάς τους ίδιους

ΚΑΛΕΙ

σε ανοιχτές δράσεις στο δρόμο για την επανοικειοποίηση του δημόσιου χώρου. Ενάντια στην αποστειρωμένη πραγματικότητα.

Πάρτε για όπλο την φαντασία σας και βγείτε στο δρόμο.

θεατρικές παραστάσεις δρόμου - χορευτικές ομάδες - περφόρμανς -ζογκλέρ - παιχνίδια - κινούμενο κουκλοθέατρο - μουσικές δράσεις -ποδηλατικές δράσεις

Πάρτε : μουσικά όργανα ή υλικά για τη δημιουργία αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων(φακές, μανταλάκια, τενεκεδάκια, κατσαρολικά, κουτάλια-μαχαιροπήρουνα), κόκκινες μύτες και πράσινα αυτιά, κορδέλες, χρώματα και αρώματα, σπρέυ , πινέλα,μπογιές, φαί για ψήσιμο, κορίνες, μπαλάκια και ότι θα μπορούσε να υπάρξει και δεν υπάρχει ακόμα.


Ελάτε να διακόψουμε τη ροή της κυκλοφορίας προτάσσοντας τις επιθυμίες μας.


Τόπος: Ο δρόμος (Ακαδημίας, από Λυρική σκηνή μέχρι Πατησίων)


Ώρα:

12.00 συνάντηση συντονισμού όλων των ομάδων στην κατάληψη της λυρικής

16.00 ταυτόχρονη δράση στα ορισμένα σημεία

17.00 ένωση των δρώμενων με την πορεία που ξεκινάει απο τη Λυρική σκηνή προς το
πάρκο Πατησίων και Κύπρου.

10 σχόλια:

Orestis είπε...

Δεν είναι καθαρή παραπληροφόρηση η χρήση του όρου "εξεγερμένη Λυρική σκηνή" τη στιγμή που τελεί υπό κατάληψη; Η Λυρική σκηνή δεν είναι εξεγερμένη και θα ήταν μόνο αν είχε καταληφθεί από τους εργαζόμενους σε αυτή.

PALOUKI LOUK είπε...

βρισκω τον ορεστη σωστο....
επισης εκτος απο εξεγερμενη μοιαζει και λιγο ελαφρυμενη απο μερικα βιολια απο οτι εμαθα και ακουσα στην συνελευση...

ATHENA είπε...

ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΟΣΗ ΞΙΝΙΛΑ ΑΔΕΡΦΙΑ?

ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟΥ ΘΙΑΣΟΥ, ΑΣ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΛΥΡΙΚΟΙ,ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΤΠΤ?


ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΝΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ... ΠΑΝΤΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΔΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΧΛΩΜΟ ΝΑ ΣΟΥΦΡΩΣΑΝ ΒΙΟΛΙΑ,ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΟΙ ΒΙΟΛΟΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥΣ...

PALOUKI LOUK είπε...

@αθηνα
δεν ειναι ξινιλα, απλα απαντησα στον ορεστη.επισης οσον αφορα το σχολιο περι των βιολιων
"και ακουσα στην συνελευση..."εγραψα οχι ακουσα απο εναν ανωνυμο εδωμεσα, αρα ημουν εκει.
επισης για τα δικα μου δεδομενα η εν λογω καταληψη θεωρω οτι ειναι η πιο επικοδομιτικη οπου εχει γινει ποτε στα ελληνικα ιστορικα, βεβαια μπορει να δωσει ΠΟΛΛΑ περισσοτερα τα οποια προτειναμε στη συνελευση αλλα ειδα οτιδηποτε το καλλιτεχνικο ηταν λιγο στον ψυγειο μας εδωσαν να καταλαβουμε οτι ειναι περισσοτερο αντιεξοσιαστικη παρα λυρικη η διαδικασια.
το οτι εγω σαν παλουκης την ηθελα αλλιως δεν σημαινει οτι μπορει να εχω δικιο η εαν εχω οτι ειναι και εφικτο μιλαμε οτι εκει υπαρχουν εατονταδες διαφορετικα ατομα δεν ειναι στρατιωτακια μου να τα βαλω στην σειρα μια γνωμη λεω.
αθηνουλα μου σχολιο εκανα μην το παρεις οτι γαυγιζω...φιλια

ATHENA είπε...

ΧΑΛΑΡΑ ΠΑΛΟΥΚΙ ΜΟΥ, ΓΝΩΜΕΣ ΑΝΤΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ...

ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΒΙΟΛΙΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ, ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΝΤΑΡΑΒΕΡΙΖΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΝΝΟΦΑΣΚΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΕΠΙΜΕΝΩ, ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΡΠΑ, ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ, ΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ...

ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΣΝΕΒΗ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΡΑΒΗ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΡΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ.
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΠΟ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ!

ΦΙΛΙΑ

PALOUKI LOUK είπε...

προβοκατσια δεν θα το λεγα...
ουτε επισης στραβη θα το ελεγα...
θα το ελεγα απλα μαλακιες μαλακισμενων ανθρωπων ειναι ντροπη να φτανει ενας ανθρωπος σε τοσο χαμηλο επιπεδο, δηλαδη θα επρεπε να σταματαγαν ενα απο δαυτους στην πορτα με την θηκη στα χερια να δω τι γελιο θα πεφτε, επισης επειδη ημουν σε μια συνελευση οπου μαζευτηκαν καποια λεφτα και κατα τα λεγομενα του ηνιοχου και αυτα εκαναν φτερα, τι μου λες τωρα για ερανο χρηματων ερανο μυαλων και συνειδησεων χρειαζομαστε τελικα!

Orestis είπε...

Εγώ δεν κατάλαβα. Τελικά τη λυρική την κατέλαβαν εργαζόμενοι σε αυτή ή όχι;
Ξέρετε αν έχουν στήσει κάποιο μπλογκ;
Γιατί αν δεν ξεκίνησαν την κατάληψη εργαζόμενοι σε αυτή διαφωνώ με την κατάληψη όσο καλός και αν είναι ο σκοπός τους.

ATHENA είπε...

Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΛΗΞΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΩΣ ΧΤΕΣ, ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ, ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ.

ΠΑΛΟΥΚΙ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΒΟΥΤΗΞΕ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΟ, ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΑΝΩΝ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΚΟΗΘΕΙΑ. ΚΙ Ο ΗΝΙΟΧΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙ? ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ Η ΚΟΥΝΕΒΑ? Ή ΜΗΠΩΣ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΟΥΦΡΩΣΕ?

Orestis είπε...

Άρα η κατάληψη έγινε από "εξωλυρικούς" και δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αλλά από τους ίδιους που διέκοψαν δύο παραστάσεις (η μία νομίζω του Παπαϊωάννου). Σε κάθε περίπτωση δεν μπορείς να ενεργείς εξ' ονόματος κάποιου άλλου χωρίς να τον έχεις ρωτήσει, ότι και αν νομίζεις ότι λέει η καρδιά του. Όσο για τα όργανα ελπίζω να μην έγινε τίποτα τέτοιο γιατί ήταν πολύ τραβηγμένο. Και να έγινε όμως είναι απλά μαλακία, μου φαίνεται απίθανο να είναι προβοκάτσια.

PALOUKI LOUK είπε...

@αθηνα
σου λεω τι μου μετεφερε και μαλιστα το ειπε και σε αλλους οπου στεκοντουσαν διπλα μου, πιθανα να του ζητησαν στυλο για να υπογραψουν το δελτιο αποστολης για το εμβασμα προς την τραπεζα της ζυριχης....