ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Ανασημοσίευση από την Ελευθεροτυπία. Τα κίτρινα bold δικά μου.

ΕΛΑΣ: δεν αιφνιδιαστήκαμε από την επίθεση στον Κορυδαλλό.

«Είμαστε προετοιμασμένοι για ο,τιδήποτε» σχολιάζει ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, για την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού. Προσθέτει ότι η αστυνομία εφαρμόζει το νόμο και δεν βρίσκεται σε πόλεμο με κανένα.(1)

Νέο κρούσμα επίθεσης σε Α.Τ Νέο κρούσμα επίθεσης σε Α.Τ Μιλώντας στη ΝΕΤ ο Π. Στάθης και ερωτηθείς εάν η αστυνομία «αφυπνίστηκε» από τη συγκεκριμένη επίθεση, δήλωσε ότι η ΕΛΑΣ δεν είναι εν υπνώσει. Σημείωσε ότι στο Α.Τ υπήρχαν τρία άτομα για τη φύλαξή του και πρόσθεσε: «τα Τμήματα δεν είναι φρούρια, δεν κάνουμε πόλεμο, εφαρμόζουμε το νόμο. Δεν έχουμε στόχο να εξοντώσουμε τον αντίπαλο, στόχος είναι η αποτροπή (2)». Πρόσθεσε δε ότι σύντομα θα λειτουργήσει στην Αττική νέο Τμήμα Περιπολιών.

Σε ερώτηση σχετικά με τα νέα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση, ο κ. Στάθης τόνισε ότι αυτό γίνεται πάντα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο: «έχουν μια ποικιλία εξοπλισμού. Δεν είναι μόνο τα όπλα- σφραγίδες, αλλά και τα υποστηρικτικά». Αναφερόμενος στους δράστες τέτοιων επιθέσεων τόνισε ότι λόγω και της συγκυρίας, υπάρχει μια βία και ορισμένες ανορθολογικές, όπως είπε, ενέργειες. «Κάποιοι θεωρούν ότι είναι λαϊκοί τιμωροί και ξεχνούν ότι η μεγαλύτερη κατάκτηση στις πολιτισμένες κοινωνίες είναι η κατάργηση της θανατικής ποινής (3)» είπε χαρακτηριστικά.



Λέω εγώ τώρα:

(1): Δυστυχώς, η αστυνομία ΔΕΝ εφαρμόζει το νόμο. Αν το δείτε, η Αστυνομία πρέπει να είναι το πιο αναρχικό στοιχείο του ελληνικού κράτους: Κάνει ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ και ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΔΕ ΔΙΝΕΙ. (αυτή βέβαια είναι η στρεβλή εκδοχή της αναρχίας, για να μην παρεξηγηθούμε κιόλας). Αν εφάρμοζε το νόμο, γιατί υπερασπίζεται τις μπουλντόζες του Κακλαμάνη και τα αυθαίρετα του Κυριακού στον Πανελλήνιο? Επίσης, ευτυχώς που δεν είναι σε πόλεμο, αν βρισκόταν σε πόλεμο κιόλας, δλδ ΤΙ θα έκανε στα Εξάρχεια? Άμεσες εκτελέσεις, take no prisoners?

(2): Στόχος είναι η αποτροπή: ΧΑ. ΧΑ. ΧΑ. Όταν στόχος σου είναι η αποτροπή, δεν κατεβάζεις μιλιούνια πάνοπλους, παρακολουθείς διακριτικά και ΑΝ χρειαστεί, παρεμβαίνεις. Και αυτούς που κατεβάζεις, τους έχει με στοματάκι ραμμένο καιο χεράκια μαζεμένα. Να μην προκαλούν.

(3): ΕΔΩ είναι το μόνο που θα συμφωνήσω. ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΕΓΑΛΕ. Ας μετρήσουμε λοιπόν τους νεκρούς από τη μία και από την άλλη πλευρά, να δούμε ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ. Διευκρίνιση: Οι νεκροί και από τη μία και από την άλλη πλευρά, νεκροί είναι. Αλλά μη μας τρελλάνεις κιόλας ότι αυτοί που καταδικάζουν σε θάνατο είναι μόνο οι άλλοι. Κοίτα πρώτα τη δικιά σου καμπούρα. Και μιλάμε μόνο για την αστυνομία, ε? Μην βάλουμε εργάτες, θύματα τύπου Ρικομέξ, θύματα υγείας από ελλιπή οργάνωση και άλλα.