ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Όχι άλλο Καρατζαφύρερ

Λέμε ένα "φτάνει πιά" στην ενορχηστρωμένη επίθεση λογοκρισίας του ΛΑΟΣ. Από σήμερα ξεκινάει η διαμαρτυρία με τα εικονίδια.



Αλλάζουμε τα εικονίδια στα άβαταρ μας και βάζουμε
την μούρη του Καρατζαφέρη με μουστακι τύπου Χίτλερ.
Διάφορα ξεχωριστά εικονίδια μπορείτε να δείτε στο Λιανοκλάδι.

9 σχόλια:

abbax είπε...

Ki alli mia pou eftiaksa ego: http://anorthodox.blogspot.com/2009/02/same-shit-different-asshole.html

Dr.Φλάντζας είπε...

Αγαπητέ ΥΠ.Αμύνης. κύριε Ούρφουρσλααγκ:

Θαρρώ πώς παρόλλο που διαθέτω το τούτο του κύριου Καρατζαφύρερ ξεχάστε να με αναφέρετε είς την λίσταν.

Αδίκως εξουρίσθηκα δια τας ανάγκες του έργου;
Dr.Φλάντζας

ATHENA είπε...

ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ?

ΚΙ ΕΣΥ ΑΒΒΑΧ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ?

Lucha Libre είπε...

Αυτό το μουστάκι μου προκαλεί φαγούρα ρε γαμώτο. Μην πω για τη φάτσα γύρω από το μουστάκι.

Ανώνυμος είπε...

Δείτε όμως και αυτή την προέκταση

"Οι Χίτλερ της νέας εποχής

Εχουμε περιγράψει ήδη από το 2000 την προσπάθεια να ποινικοποιηθεί ο πολιτικός χαρακτηρισμός «ακροδεξιός» από τα ευρωπαϊκά κόμματα που κινούνται στο χώρο της εθνικιστικής και ξενόφοβης δεξιάς («Οι πολιτικοί χαρακτηρισμοί στο εδώλιο», 9/1/2000). Και με σχετικά δημοσιεύματά μας αναλύσαμε την πολιτική ιδεολογία του ΛΑΟΣ και του προέδρου του, η οποία δικαιολογεί τους σχετικούς χαρακτηρισμούς («Το λίφτινγκ της ελληνικής ακροδεξιάς», 9/6/02, «Γοργόνες και μάγκες», 23/6/02 και «Ο Αγών του», 20/10/02).

Σπεύδουμε εξαρχής να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν μας βρίσκει σύμφωνους η ευκολία με την οποία σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιείται η ρετσινιά του «ναζιστή» ή του «χιτλερικού» για να δαιμονοποιηθεί κάποιος πολιτικός ή στρατιωτικός ηγέτης. Ειδικά στο χώρο της πολιτικής συνθηματολογίας και της πολιτικής εικονογράφησης ή γελοιογραφίας, ο Χίτλερ και η σβάστικα είναι σε πρώτη χρήση, με αποτελέσματα που βρίσκονται, συχνά, στον αντίποδα των επιδιωκομένων στόχων.

Η διαφωνία μας σ' αυτή την κατάχρηση έγκειται καταρχήν στο γεγονός ότι μ' αυτό τον τρόπο -με την υπερβολή και την επανάληψη, δηλαδή- ο υποτιθέμενος στόχος της σάτιρας και του πολιτικού σχολιασμού μένει αλώβητος. Είναι τόσο χοντρή αυτή η σύγκριση, που δεν είναι εύκολο να σταθεί για έναν σύγχρονο πολιτικό ή στρατιωτικό ηγέτη. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι με τον τρόπο αυτό σχετικοποιείται και αμνηστεύεται αναδρομικά το έγκλημα του ναζισμού. Εφόσον «κυκλοφορούν» τόσοι πολλοί σημερινοί Χίτλερ, δεν έκανε δα και τίποτα φοβερό ο πρώτος διδάξας στην ιστορία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Την περίοδο που προετοιμαζόταν ο πρώτος πόλεμος του Κόλπου, κυκλοφόρησε μεγάλο αμερικανικό περιοδικό με το πορτρέτο του Σαντάμ Χουσέιν ελαφρά ρετουσαρισμένο («The New Republic», 3/9/1990). Με το μουστάκι λίγο κομμένο, ίσα που να θυμίζει λιγάκι το μουστάκι του Φίρερ! Η σκοπιμότητα προφανής: Ο παλιός σύμμαχος της Δύσης, ο «εκσυγχρονιστής» Σαντάμ, έπρεπε να εμφανιστεί ως ακραίος δικτάτορας και σχεδιαστής γενοκτονιών, ώστε να δικαιολογηθεί η εκστρατεία εναντίον της χώρας του.

Φυσικά, από την πλευρά των οπαδών του Σαντάμ αλλά και του αντιπολεμικού κινήματος σ' όλο τον κόσμο έγινε ανάποδη χρήση των ίδιων συμβολισμών: Ως ναζί και χιτλερικοί καταγγέλθηκαν ο Μπους (πατήρ) και οι σύμμαχοί του στις εκατοντάδες αντιαμερικανικές διαδηλώσεις σε αραβικές και ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

«Χίτλερ» εναντίον «Χίτλερ», δηλαδή. Το αποτέλεσμα είναι να μην κάνει πλέον σε κανέναν ιδιαίτερη εντύπωση ο συγκεκριμένος αυτός χαρακτηρισμός."


http://www.iospress.gr/ios2009/ios20090215.htm

Urfurslaag είπε...

Δεν διαφωνώ σε τπτ από αυτά που λες. Το πρόβλημα δεν είναι αν ήταν εύστοχη η κριτική του Λαζόπουλου, το θέμα είναι αν έχει το δημοκρατικό δικάιωμα να την κάνει. Δεν επικροτούμε το εύστοχο της σάτιρας του Λ. αποδοκιμάζουμε την ύπουλη και φασίζουσα λογοκρισία του ΛΑΟΣ. Και με τα οικονομικά μεγέθη που αναφέρονται στη μήνυση και την για ένα χρόνο φυλάκιση του κωμικού, οι απαιτήσεις αυτές θυμίζουν ναζιστική Γερμανία...

Ka0s είπε...

na kai o dikos mou:)

Squeaky είπε...

Ζίγκ Χάϊλ!
Ιχ μπιν ντερ Φίρερ, μάϊνεν ντάμεν ουντ χέρεν.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ ότι δεν είναι το θέμα αν ήταν εύστοχη η κριτική του Λαζόπουλου αλλά η προσπάθεια λογοκρισίας και οι παράλογες απαιτήσεις . Επίσης πρέπει να παραδεχτώ ότι και εγώ αρχικά θεώρησα ιδιαίτερα απολαυστική ιδέα να γεμίσει ισότοπος με εικόνες του Καρατζαφύρερ , απλώς με έβαλε σε σκέψεις άμα τελικά θα έχει θετικό αποτέλεσμα ή όχι .