ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Επωνυμία φέρεται να επιβάλει στα blogs η κυβέρνηση

Από tvxs:
Νομοσχέδιο που θα προβλέπει την άσκηση διώξεων για την παιδοφιλία, αλλά και θα επιβάλλει την επωνυμία στα blogs, φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης. Μία εξέλιξη που, κατά πολλούς, προσφέρει λαβή για λογοκρισία στο Διαδίκτυο.

Μήπως να οργανωθούμε λίγο γύρω από το θέμα, πριν βρεθούμε προ τετελεσμένου γεγονότος;

UPDATE:
Συνέχεια, που μόλις είδα:
«Το υπουργείο Δικαιοσύνης, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο τα οποία κάνουν λόγο για πρόθεσή του να επιβάλει την επώνυμη δημοσίευση σχολίων στα blogs τα οποία έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα ή σχολιάζουν την επικαιρότητα, διευκρινίζει ότι ουδέν τέτοιο θέμα υφίσταται. Το ίδιο ισχύει και για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων όσων δημιουργούν, λειτουργούν ή διαχειρίζονται blogs ενημερωτικού χαρακτήρα στο Διαδίκτυο», αναφέρεται σε ανακοίνωση η οποία διαψεύδει αντίστοιχες πληροφορίες.

Δημοσιεύματα έκαναν λόγο για την προώθηση νομοσχεδίου που αφενός θα προέβλεπε την άσκηση διώξεων για την παιδοφιλία, αφετέρου θα επέβαλλε την επωνυμία στα blogs, γεγονός που κατά πολλούς, θα πρόσφερε λαβή για λογοκρισία στο Διαδίκτυο.

Το υπουργείο σημειώνει, παράλληλα, ότι μια ανάλογη συζήτηση θα πρέπει να αρχίσει με δημόσια διαβούλευση για οριοθέτηση του κοινού τόπου μεταξύ της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και της προστασίας της αξιοπρέπειας κάθε πολίτη, αλλά και γνωμοδότηση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και του Συνηγόρου του Πολίτη.

2 σχόλια:

Anti είπε...

Εμείς πάντως βάλαμε ήδη ΚΑΙ φωτογραφία της υπεύθηνης του μπλογκ μας!!

yX είπε...

Προδότες!