ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Ανησυχητικά τα πρώτα αποτελέσματα των ψυχομετρικών τεστ σε αστυνομικούς

Δηλαδή, αν και το δείγμα δεν είναι επαρκές στατιστικά, αν συνεχίσει η ίδια αναλογία, σημαίνει ότι κυκλοφορούν 3000 ακατάλληλοι για να φέρουν όπλο! Θέλετε, λόγω ανεπαρκούς δείγματος, να είναι 1000? 500? ΕΚΑΤΟ?? Και πάλι, λίγοι είναι??? Άσε που και κάτω να το βάλεις, βγαίνει:
Δεκέμβριος --> Κορκονέας
Ιανουάριος --> Σπίτι Αμερικάνου Πρέσβη
Φεβρουάριος --> Ειδικός φρουρός στα Χανιά (εδώ η είδηση για όσους δεν το έχουν δεί)

Η είδηση για τα αποτελέσματα των ψυχολογικών τεστ, από "Τα Νέα OnLine"::

Ανησυχητικά τα πρώτα αποτελέσματα των ψυχομετρικών τεστ σε αστυνομικούς

Ακατάλληλοι να φέρουν όπλο

Ιδιαίτερα ανησυχητικά κρίνονται τα αποτελέσματα από τα ψυχομετρικά τεστ στα οποία υποβάλλονται αστυνομικοί που υπηρετούν κυρίως στην Αθήνα, καθώς από τους 50 που έχουν εξεταστεί οι τρεις κρίθηκαν ακατάλληλοι να φέρουν όπλο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, τα τεστ άρχισαν την περασμένη Δευτέρα και θα συνεχιστούν με σκοπό και οι περίπου 50.000 αστυνομικοί να κριθούν εάν είναι ικανοί για να φέρουν όπλο.

Σε ψυχομετρικό τεστ υποβάλλονται αυτό το διάστημα οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην Ομόνοια, τα Εξάρχεια, την Ακρόπολη, το Σύνταγμα, την Κυψέλη, τον Αγ. Παντελεήμονα και θα ακολουθήσουν αστυνομικοί σε περιφερειακές υπηρεσίες. Τα τεστ αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περισσότερο από ένα χρόνο.

«Φοβάμαι ότι μόλις ολοκληρωθούν τα τεστ θα βρεθούμε στην πολύ δυσάρεστη θέση να πάρουμε τα όπλα από μεγάλο αριθμό αστυνομικών. Αυτό θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην κάλυψη υπηρεσιών. Ακόμη και ένας στους 15 να βρεθεί ότι αντιμετωπίζει προβλήματα περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί θα πρέπει να αποσυρθούν από μάχιμες υπηρεσίες. Αν σ’ αυτούς συνυπολογίσουμε και όσους δεν έχουν ανάλογη εκπαίδευση στα όπλα, τότε ο καθένας καταλαβαίνει ότι το πρόβλημα αποκτά τεράστιες διαστάσεις για ένα Σώμα στο οποίο υπηρετούν περίπου 50.000 αστυνομικοί» δηλώνει ανώτατο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι από τα υποχρεωτικά τεστ θα πρέπει να περάσουν και οι αξιωματικοί για τους οποίους η απόφαση δεν το ορίζει με σαφήνεια. Ωστόσο η απόφαση για το αν κάποιος είναι ικανός ή όχι δεν θα ληφθεί τελικά μόνο από τους ψυχολόγους αλλά από ειδική επιτροπή με τη συμμετοχή και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

3 σχόλια:

Antinemecis είπε...

Aυτά νομίζω ότι είναι τα "καλά" νέα...!
Για σκεφτείτε και το διανοητικό τους επίπεδο, πέρα από το ψυχομετρικό και βγάλτε την αναλογία.
Νομίζω ότι το αίτημα για αφοπλισμό της αστυνομίας είναι πάντα επίκαιρο.
Προσέξατε το τελευταίο; Γνώμη θα έχει και ο αρχηγός αστυνομίας... Βάλτε και τους πολιτικούς, κουμπάρους, συμπέθερους και θα δείτε πού θα πάνε τα αποτελέσματα της έρευνας!
Αυτός ο τρελαμένος στα Χανιά, μήπως έχριζε υπό την προστασία κανενός Μαρκογιαννάκη πάλι... άντε κανενός Μητσοτάκη;

PALOUKI LOUK είπε...

ΕΑΝ ΕΙΧΑΝΕ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΤΑΛΑΘΩΣ, ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΑ ΤΕΣΤ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΧΤΕΣ!!!
ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΣΕ ΕΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΝΕΥΞΕΙΣ ΣΕ 200 ΝΟΜΑΤΑΙΟΥΣ!
ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ, ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑΣ ΚΕΦΑΛΙΑ:ΕΣΥ ΠΕΡΝΑΣ, ΕΣΥ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΣ ΣΤΟ ΠΙΤΣ ΦΥΤΙΛΙ,ΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΟΜΩΡΦΟΙ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΥΡΑΚΟΤΑΓΚΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

ATHENA είπε...

ΕΙΝΑΙ 5 ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ 50.000 ΟΙ ΠΡΟΣ ΕΞΕΤΑΣΙΝ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΛΙΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ 10.000 ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ!

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ...