ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Πολίτες Στο Δρόμο

ΟΛΟΙ... στο δρόμο


Σήμερα Δευτέρα 05/01 ένα όργιο καταστολής εμφανίστηκε στην πόλη της Πτολεμαϊδας. Έπειτα από κάλεσμα της ομάδας “Πολίτες Στο Δρόμο” για συγκέντρωση – πορεία και ενώ ακόμα τα άτομα συγκεντρώνονταν έγινε πέσιμο απο ομάδες αστυνομικών και έγιναν μαζικές συλλήψεις. Συγκεκριμένα συλλήφθησαν όλοι οι συγκεντρωμένοι, εκτός από ελάχιστους που κατάφεραν να διαφύγουν. Αυτό δεν ήταν αρκετό. Η αυθαιρεσία και η πλήρη παραβίαση δικαιωμάτων συνεχίστηκε. Έξω απο το αστυνομικό τμήμα δεν επιτράπηκε σε δικηγόρους να εισέλθουν, ενώ απαγορεύτηκε και σε τηλεοπτικο κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας να πάρει πλάνα . Μετά από την φράση μπάτσου “Πηγαίντε σπίτια σας” ξεκίνησε άλλη μια προσπάθεια απο τους φιλήσυχους αστυνομικους να προστατεύσουν την κοινωνία μας. Άρχισε και η σύλληψη των γονιών που βρίσκονταν απέξω για να στηρίξουν τα παιδιά τους. Συλλήφθηκαν αλληλέγγυοι που βρίσκοντα απέξω ενώ αποκλείστηκε ο δρόμος γύρω απο το Α.Τ.. Επίσης να σημειωθεί ότι τη χτεσινή μέρα στην εκδήλωση με θέμα “Κρατική Βία κι Εμείς” υπήρχε παρατεταγμένη διμοιρία κοντά και ασφαλίτες περνούσαν συνεχώς μπροστά απο τον δρόμο βιντεοσκοπόντας με κινητά.

Γιατι συμβαίνουν όλα αυτά? Ειναι προφανές οτι η παρουσία μας ενόχλησε. Ενόχλησαν τα αιτήματα μας. Ενόχλησε η φωνή μας. Ενόχλησε ότι βγήκε μια ομάδα με πολιτικά αιτήματα μπροστά, ανοιχτά με τα πρόσωπα μας χωρίς φόβο. Φοβήθηκαν. Εμείς όχι. Μιλήσαμε για εργασία, για ένσημα, για συντάξεις, ασφάλιση, παιδεία, υγεία, περιβάλλον. Μιλήσαμε για τα τοπικά πολιτικά συμφέροντα που καθιστούν ομήρους την τοπική κοινωνία υποσχόμενοι θέσεις σε δημόσιο και βύσματα. Μιλήσαμε για την εκμετάλλευση των εργαζόμενων στην ΔΕΗ που εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες και τρώνε τον καρκίνο. Θα πούμε κι άλλα και είναι πολλά!

Η απάντηση που πήραμε δεν βασίζεται σε πολιτική αντιπαράθεση. Τι πολιτική αντιπαράθεση να γίνει άλλωστε όταν το συγκέκριμενο καθεστώς είναι αυτό που καθημερινα βιάζει τις ζωές μας. Απέναντι σε αυτό μια μπορεί να είναι η απάντηση. ΟΛΟΙ στους δρόμους.

ΟΛΟΙ μας πρεπει να ξεκινήσουμε πρώτα ατομικά και έπειτα συλλογικά να αποδομούμε αυτή την βιτρίνα δημοκρατίας που έχει το δικαίωμα να παραβιάζει καθημερινά συνταγματικά δικαιώματα, να χτυπάει, να φυλακίζει να απαγγέλλει αυθαίρετες κατηγορίες και να στήνει προβοκάτσιες. Εμείς είμαστε όλοι συλληφθέντες... αυτούς ποιος θα τους “συλλάβει”? Ποιοι ειναι οι πραγματικοι τρομοκράτες?


Δεν είναι οι αστυνομικοί... είναι ολόκληρο το σύστημα.

Δεν είναι θέμα μεμονωμένου περιστατικού... είναι θέμα πολιτικής.


ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια:

PALOUKI LOUK είπε...

εχεις καθολου φωτο η βιντεο?
δεν βρηκα πουθενα καταχωρηση για αυτα,τοσο καλη αποκρυψη παιχτηκε?

ATHENA είπε...

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΙΝΤΗΜΗΝΤΙΑ ΠΡΟΧΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

PALOUKI LOUK είπε...

ρωτησα διοτι μιλησα με πτολεμαιδα και μου ειπαν τελειως αλλα πραγματα ανθρωποι ντοπιοι εκει δεν ξερω εαν και τι ευσταθει απο αυτα.
Χωρις να θελω να πω καποιον ψευτη μπορει η δικια μου πηγη να ειναι ανημερωτη,απλα λεω δεν ξερω και κατω επιφυλαξη

ATHENA είπε...

ΛΟΥΚ ΓΙΑ ΠΕΣ ΤΙ ΕΜΑΘΕΣ ΕΣΥ ΑΠΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ?

ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΡΑΝ ΕΙΔΗΣΗ ΤΙ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΜΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΧΡΟΝΤΟ ΝΤΕ ΤΕ ΚΑΙ ΕΝΩ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΕΜΑΘΑΝ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ "ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ" ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ. ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΛΙΓΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ
"ΣΥΛΛΑΒΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ" ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕΤΑΙ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΧΝΑΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΤΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΛΗΤΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΛΛΑΒΑΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ...