ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009

Κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου τη νύχτα ζήτησε το ΑΠΘ!Την αστυνομία κάλεσε χτες βράδυ η Σύγκλητος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για να απομακρύνει καταληψίες από τον χώρο του πανεπιστημίου. Μάλιστα, αντιπρύτανης του ΑΠΘ κατέθεσε πρόταση «να καταργείται τα βράδια το πανεπιστημιακό άσυλο», σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας.

Ο αντιπρύτανης του οικονομικού προγραμματισμού και ανάπτυξης, Ανδρέας Γιαννακουδάκης, υποστήριξε πως η κατάργηση του ασύλου τα βράδια πρέπει να πραγματοποιηθεί με σκοπό να μπορεί να μπαίνει η αστυνομία και να εποπτεύει τον χώρο. Η πρότασή του κ. Γιαννακουδάκη βρήκε σύμφωνα αρκετά μέλη της Συγκλήτου, παραμένοντας, ωστόσο, ανοιχτό το θέμα.

Όσον αφορά στους καταληψίες, η Σύγκλητος υποστήριξε πως επρόκειτο για αναρχικούς που έχουν καταλάβει ένα παλιό βαγόνι αμαξοστοιχίας που έχει τοποθετήσει κοντά στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ ο ΟΣΕ ως εκδοτήριο εισιτηρίων για τους φοιτητές και δεν λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο, διότι δεν έχει το απαιτούμενο προσωπικό.

Το θέμα έθεσε, εκτός ημερησίας διατάξεως, ο πρύτανης Αναστάσιος Μάνθος, ο οποίος είχε προπηλακιστεί από τους καταληψίες μερικές μέρες πριν, όταν τους ζήτησε να απομακρυνθούν από το βαγόνι.

Τελικά, η Σύγκλητος αποφάσισε:

-Να απομακρυνθεί το βαγόνι από την πανεπιστημιούπολη, εφόσον δεν εξυπηρετεί τον σκοπό για τον οποίο τοποθετήθηκε.

-Να ζητηθεί από τους καταληψίες να το εγκαταλείψουν, οι οποίοι μα΄λιστα επιθυμούν να εγκαταστήσουν ραδιοφωνικό σταθμό.

-Σε περίπτωση άρνησης να συμμορφωθούν με την παραπάνω απόφαση, να ειδοποιηθεί η αστυνομία η οποία και θα αναλάβει την απομάκρυνσή τους.

Aπο:Tvxs.gr

2 σχόλια:

Ka0s είπε...

Καλά,εφόσον οι καταληψίες κάθονται σε ένα βαγόνι εκτώς του κτιρίου του πανεπιστημίου το οποίο είναι εντελώς άχριστο στο πανεπιστήμιο τι τους πειράζουν;
Δηλαδή δεν μπορούν να σκεφτούν ότι με τα μέτρα που θέλουν να πάρουν δεν θα καταφέρουν τίποτα;
Μετά θα καταληφθεί ολόκληρη η σχολή και θα γίνει και κανα μπάχαλο.
Επίσης αυτός ο πρύτανης μάλλον δν θα θέλει να επανεκλεχθεί
Άσε αυτό με την άρση του ασύλου τη νύχτα.
Σήμερα την νύχτα,αύριο 1 φορά την βδομάδα και του χρόνου...οριστηκά.

Jimmy Kane είπε...

όπως τα λές Anarchopunk...
Άμα μας τον ακούμπήσουν λίγο μετά θα βρούν και τον τρόπο να μας γαμήσουν...