ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Σ' αυτη την πολη δεν καίνε μονο τον καρνάβαλο


Εχτές το βράδυ, έπιασε φωτιά στον καταυλισμό των μεταναστών στην Πάτρα και κάηκαν 30-40 "σπίτια" (αυτοσχέδιες χαρτονένιες κατασκευές με νάυλον μόνωση). Άλλοι λένε ότι η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα, άλλοι από ατύχημα κάποιων που προσπαθούσαν να μαγειρέψουν, κάποιοι για γκαζάκια που έβαλαν κάποια άτομα εσκεμμένα. Για να μην παρεξηγούμαι, τίποτα δεν είναι σίγουρο, ούτε οι ίδιοι οι Αφγανοί (με τους οποίους μίλησαν διάφοροι από την Κίνηση Υπεράσπισης Προσφύγων) δεν έχουν σαφή εικόνα ακόμα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στο http://patras.indymedia.org/. Παραθέτω ένα απόσπασμα:
"Τα ΜΜΕ και οι τοπικές αρχές, αφού μόλις δυο μέρες πριν μιλούσαν για το ενδεχόμενο πρόκλησης πυρκαγιάς από κάποιο ατύχημα, τώρα κάνουν λόγο για βραχυκύκλωμα στα καλώδια με τα οποία οι Αφγανοί ρευματοδοτούν τον καταυλισμό τους. Όμως οι αυτόπτες μάρτυρες τους διαψεύδουν και μιλούν για εμπρηστική επίθεση. Όποια και να ήταν η αιτία της φωτιάς, οι "φιλήσυχοι πολίτες" έδωσαν ένα κρεσέντο μισανθρωπισμού, εμποδίζοντας τα πυροσβεστικά οχήματα να εισέλθουν στον καταυλισμό βρίζοντας και εξευτελίζοντας ανθρώπους που είχαν χάσει τα ελάχιστα που τους είχαν απομείνει."

Το πιο άμεσο και σημαντικό θέμα είναι ότι υπάρχουν περίπου 400-500 άτομα που δεν έχουν ούτε καν ένα στοιχειώδες κατάλυμα μέσα στο χειμώνα. Ήδη από την κατάληψη Παραρτήματος στην Πάτρα σήμερα θα γίνει συλλογή σκεπασμάτων, κουβερτών και ότι άλλο μπορεί να διαθέσει ο καθένας (το Παράρτημα θα είναι ανοιχτό από τις 5μμ). Όσοι είστε στην Πάτρα, περάστε να συνεισφέρετε ότι μπορείτε. Αν μάθω κάτι για αντίστοιχη πρωτοβουλία στην Αθήνα, θα ενημερώσω.

ΥΓ: Με αφορμή τα τελευταία άρθρα που ξεφεύγουν από το αυστηρό πλαίσιο του θέματος της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και της αστυνομικής βίας, νομίζω είναι καλό να γίνει μία συζήτηση για το περιεχόμενο του blog αυτού, έτσι ώστε να ξέρουμε όλοι όσοι γράφουμε εδώ τι να αναρτούμε και πότε βγαίνουμε "εκτός θέματος".

2 σχόλια:

Jimmy Kane είπε...

Ok... Πάντως το παραπάνω θέμα είναι αρκετά ενδιαφέρον....

PALOUKI LOUK είπε...

Μην ξεχνάμε και τους νοικοκυρούληδες στην Πάτρα όπου μαζί με τα ελ.άσσ. έκαναν αίσχη θυμίζοντας τον αμερικανικό νότο και την κκκ!
Τα δυο γεγονότα ΔΕΝ είναι άσχετα....