ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

«Πυροβόλησε με το χέρι σε ευθεία βολή»

«Το χέρι του βάλλοντος ήταν σε ευθεία βολή, με απειροελάχιστη διαφορά από την απόλυτη ευθεία της τάξης των εννέα μοιρών».

Αυτό είναι το συμπέρασμα, και μάλιστα κατηγορηματικό, των δύο τεχνικών συμβούλων της οικογένειας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σχετικά με την κατεύθυνση της φονικής σφαίρας που έπληξε το άτυχο παιδί. Ενα συμπέρασμα το οποίο υποστηρίζει απόλυτα την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που ασκήθηκε σε βάρος του δράστη, ειδικού φρουρού, Επαμ. Κορκονέα.

Οι Γ. Ραφτόγιαννης, δικαστικός πραγματογνώμονας και ειδικός σε θέματα εξέτασης πυροβόλων όπλων, και Συμ. Μεσογίτης, ιατροδικαστής, αφού αξιολόγησαν όλα τα ευρήματα-στοιχεία της υπόθεσης κατέληξαν ότι:

«Προκύπτει σαφώς ότι αφενός μεν σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει βολή προς τον αέρα, αφετέρου δε προκύπτει βολή με ευθεία πρόταση του χεριού του βάλλοντος προς το θύμα».

Ενδιαφέρον μάλιστα έχει η τοποθέτηση των δύο τεχνικών συμβούλων και για το θέμα του εποστρακισμού της σφαίρας που επικαλείται ο κατηγορούμενος αλλά έδειξε και η βλητική έρευνα.

Σύμφωνα με τη δική τους κρίση, «ο όρος εποστρακισμός αφορά μια πολυσυζητημένη λέξη, για την οποία έχει αναπτυχθεί φιλολογία και παραφιλολογία και που στην ουσία δεν προσδιορίζει τίποτε. Η μηδενική χρονική απόσταση μεταξύ των πυροβολισμών, όπως προκύπτει από ηχητικά δεδομένα (βίντεο) που υπάρχουν στη δικογραφία αλλά και από αλλα σχετικά ευρήματα, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έλαβαν χώρα τουλάχιστον δύο βολές προς την ίδια κατεύθυνση».

Οσο για «απόκλιση από την ευθεία της τάξης των εννέα μοιρών» οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας του 15χρονου τη χαρακτηρίζουν «απολύτως φυσιολογική απόρροια του χεριού κάποιου όταν ο στόχος βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο». Εν προκειμένω οι δύο πραγματογνώμονες επικαλούνται και το γεγονός της κατηφορικης κλίσης του δρόμου επί της οδού Τζαβέλλα στα Εξάρχεια.

Υπενθυμίζεται, σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις σχετικά με την κλίση-κατεύθυνση του χεριού του δράστη όταν τράβηξε τη σκανδάλη, ότι έχει από όλους τους ειδικούς αποκλειστεί η βολή στον αέρα, όπως αρχικά είχε υποστηρίξει ο ειδικός φρουρός.

Πηγή: Εnet

2 σχόλια:

Anti είπε...

Δείτε στο link τι ειχαμε γραψει χτες για το θεμα.. Δικαιωνόμαστε. Ο αγωνας συνεχιζεται...

http://paokland.blogspot.com/2009/01/6122008.html the black blog

PALOUKI LOUK είπε...

γαλλικο μπιλιαρδο ξερετε?

εεε αυτό ειναι με τις τεσσερις υποχρεωτικες σποντες!