ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

ΕΞΑΙΡΕΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ

Με ανοιχτή επιστολή κάτοικοι της Αθήνας ζητούν από τον δήμαρχο να τους εξαιρέσει από τους υπολογισμούς του για ...ένα εκατομμύριο οργισμένους κατοίκους που θα αντιδράσουν στη ματαίωση της "διπλής ανάπλασης".

Υπογράψε την έκκληση που βρίσκετε εδώ και διαδώστε την όσο μπορείτε.

Ανοιχτή επιστολή του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη προς τον Δήμαρχο Αθηναίων


Εξαιρέστε μας από το ένα εκατομμύριο κ. Δήμαρχε


«Θα υπάρξει η αντίδραση του δήμου της Αθήνας. Και θα είναι αντίδραση που πρέπει να γίνει όχι σαν δήμος, αλλά σαν πόλη και σαν ένα εκατομμύριο κάτοικοι αυτής της πόλης» (Ν. Κακλαμάνης, 14/01/09).

Κύριε Δήμαρχε, ζητούμε να μας εξαιρέσετε από το ένα εκατομμύριο των οργισμένων συμπολιτών μας.... Οι δηλώσεις σας ενείχαν οργή αναντίστοιχη προς τον ευγενή σας σκοπό να αναπλάσετε τμήματα αυτής της πόλης και μας γέμισαν ανησυχία. Επιλέγουμε συνειδητά λοιπόν να αναμένουμε με ενδιαφέρον και σεβασμό την απόφαση της Δικαιοσύνης και δηλώνουμε βαθύτατα προσβεβλημένοι από το αρνητικό κλίμα που επιχειρείται να δημιουργηθεί για τους δικαστές του ΣτΕ και τους πολίτες που προσέφυγαν στο δικαστήριο, κλίμα στο οποίο δυστυχώς πρωτοστατείτε. Γνωρίζουμε βέβαια πως έτσι κλείνει για εμάς η λεωφόρος της αιώνιας υστεροφημίας και τα ονόματά μας θα απουσιάζουν από τις δύο στήλες που θα κατασκευάσετε αφού, φευ, δεν επιθυμούμε να μας κατατάξετε ούτε στους ευεργέτες ούτε στους πολεμίους του έργου. Προτιμούμε να διαμορφώσουμε τη δική μας άποψη η οποία υπερβαίνει αυτούς τους χονδροειδείς διαχωρισμούς.

Αδυνατούμε κ. Δήμαρχε να αντιληφθούμε πώς είναι δυνατόν να αποκαλείτε «περιοδεύοντα θίασο που κάνει ενστάσεις επί παντός επιστητού» πολίτες που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, άσκησαν δηλαδή ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους. Αγανακτούμε με την έντεχνη προσπάθεια να παρουσιαστεί αυτό το δικαίωμα ως αντιτιθέμενο στην ιερή αγανάκτηση του «πράσινου λαού» από όλους εκείνους που επιδιώκουν την απόκτηση λαϊκού ερείσματος δια της δοκιμασμένης μεθόδου της οικειοποίησης οπαδικών αισθημάτων. Σας θυμίζουμε κ. Δήμαρχε ότι το ΣτΕ είναι το θεσμικό αντίβαρο στη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία και ο πρωτοποριακός ρόλος του για την προστασία του περιβάλλοντος έχει ενοχλήσει όσους συνειδητά υπονομεύουν θεμελιώδεις εγγυήσεις της δημοκρατίας με πολιορκητικό κριό την επίκληση της πλειοψηφίας.

Σημειώνουμε με απογοήτευση πως πίσω από την επιλεκτική επίκληση της πλειοψηφίας κρύβονται το τελευταίο διάστημα φοβισμένοι πολιτικοί μας και επιφανείς δημοσιογραφικές γραφίδες. Μεταξύ τους και ορισμένοι που ειρωνικά αναφέρονται στους κορμοράνους του Βοτανικού. Αγνοούμε αν υπάρχουν όντως κορμοράνοι στον Βοτανικό, υποθέτουμε όμως ότι υπάρχουν πολλοί κροκόδειλοι, αν κρίνουμε από την ποσότητα των δακρύων που χύθηκαν για τις καθυστερήσεις της ανάπλασης. Δυστυχώς δεν έχει επιδειχθεί η ίδια ευαισθησία για το γεγονός ότι η αναγόρευση του ζητήματος αυτού σε κεντρικό άξονα της διαχείρισης του Δήμου απορροφά πολλή ενέργεια που θα έπρεπε να διατίθεται για την επίλυση άλλων, λιγότερο φαντασμαγορικών προβλημάτων.

Κατόπιν αυτών θα θέλαμε κ. Δήμαρχε να κάνετε τους αριθμητικούς σας υπολογισμούς χωρίς εμάς και να μας εξαιρέσετε από το ένα εκατομμύριο. Εξάλλου, υπάρχουν ορισμένα ζητήματα υπεράνω αριθμών, είτε μετρά κανείς τις ψήφους των δημοτών είτε τα προσδοκώμενα κέρδη όσων επενδύουν στην εμπορική εκμετάλλευση της διπλής ανάπλασης.

1 σχόλιο:

ATHENA είπε...

SHMERA ΕΙΝΑΙ 210 ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
ΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΗΤΑΝ 130
ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ...