ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΧΤΕΣΙΝΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟΥ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΑΡΘΡΑΚΙ -ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛ ΑΣΣ ΜΟΙΑΖΕΙ- ΣΤΟ TVXS ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ, ΕΓΙΝΕ ΧΑΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΧΤΕΣΙΝΩ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΣΤΟ ΝΕΤ.


ID σχολίου: 22838
Δημοσίευση: 24-01-2009 20:26 από anithagenilos
Βάναυση και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην πορεία αλληλεγγύης

Μια ανταπόκριση

Πορεία αλληλεγγύης σήμερα στο κέντρο της Αθήνας στους 70 προφυλακισμένους και στους δεκάδες άλλους συλληφθέντες της εξέγερσης του Δεκέμβρη (αρκετοί με τρομονόμους). Έπειτα από μικροφωνική και μοίρασμα κειμένων σε περαστικούς, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το Μοναστηράκι περνόντας διαδοχικά από Αθηνάς, Αιόλου, Ερμού, Σύνταγμα και Προπύλαια. Η διαδήλωση ήταν μαζικότατη (πρόχειρος υπολογισμός γύρω στις 5-6000 άτομα, η αστυνομία δίνει 1000 οπότε με τις απαραίτητες αναγωγές συμφωνούν τα νούμερά μας) και είχε παλμό. Συνθήματα που φωνάχτηκαν:

Λευτεριά σε όσους είναι στα κελιά
Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά
Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών
Το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι και όχι οι ρουφιάνοι και οι προσκυνημένοι
Οι μπάτσοι δεν είναι παιδιά των εργατών είναι τα σκυλιά των αφεντικών
Το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει
15χρονος νεκρός το μίσος μεγαλώνει Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι
Δεν είπαμε ακόμα την τελευταία λέξη, μπάτσοι θα πληρώσετε το αίμα του αλέξη
αφήστε τα ψώνια και πιάστε τα καδρόνια
Να καεί να καεί το μπουρδέλο η βουλή
Eίμαστε οι 10 κουκουλοφόροι
Ιδιαίτερες στιγμές, όταν η πορεία συναντούσε μετανάστες αυτοί εκδήλωναν τη χαρά τους (φώναζαν, ύψωναν τις γροθιές στον αέρα), επίσης υπήρξαν αρκετά πηγαδάκια με τους πολλούς ψωνίζοντες (εκπτώσεις γαρ), τόσο στην αιόλου όσο και στην ερμού. Δεν πειράχτηκε τίποτα εώς και την αρχή πανεπιστημίου, πλην μιας κάμερας τράπεζας. Στην ερμού φοβερή η εικόνα με την μια πορεία να ανεβαίνει φωνάζοντας συνθήματα και την άλλη (την πορεία της κατανάλωσης) να κατεβαίνει για να καταναλώσει.

Όταν έφτασε η πορεία στο σύνταγμα, άρχισαν να την περικυκλώνουν διμοιρίες, φορώντας μάσκες και με προφανείς διαθέσεις. Στη συνέχεια κάποιες διμοιρίες άρχισαν να τρέχουν από τα πλαινά πεζοδρόμια τις Πανεπιστημίου προσπαθώντας να την αποκλείσουν εντελώς. Κάποιοι διαδηλωτές επιχείρησαν εκεί ανεβαίνοντας στο πεζοδρόμιο να εμποδίσουν τα ΜΑΤ χωρίς επιτυχία (σημειώνουμε εδώ πως οι διαδηλωτές ήταν παντελώς ανοργάνωτοι και απροετοίμαστοι για σύγκρουση - δεν υπήρχαν παρά ελάχιστα καδρόνια για περιφρούρηση). Ακολούθησαν γιουχαρίσματα από τον κόσμο και στη συνέχεια χωρίς κάποια περαιτέρω πρόκληση, αρχικά καταιγισμός κρότου λάμψης και στη συνέχεια δακρυγόνα και ασφυξιογόνα μέσα στον κόσμο. Επικράτησε πανικός με τα ΜΑΤ να εφορμούν ξυλοκοπώντας κόσμο. Κάποιοι διαδηλωτές συγκρουονται σώμα με σώμα με τα λιγοστά καδρόνια με τις δυνάμεις καταστολής, προστατεύοντας αρκετούς από συλλήψεις και ξύλο. Αρκετός χτυπημένος κόσμος, σίγουρα μια σύλληψη μπροστά μου-ένα παιδί στριμωγμένο σε ένα αυτόκίνητο με ΜΑΤ να τον έχουν περικυκλώσει και να τον χτυπούν-ποδοπατούν. Είδα αίματα στον δρόμο και δύο ανθρώπους με ανοιγμένα κεφάλια, αρκετές κοπέλες άσχημα χτυπημένες. Στα Προπύλαια ξεκινά πετροπόλεμος για να αναχαιτιστούν τα ΜΑΤ, η πορεία πάντως είχε κοπεί στα δύο με αρκετό κόσμο να βρίσκεται πιο πίσω. Ακολουθεί σύντομη ηρεμία με την αναχαίτιση των διμοιριών και στη συνέχεια πρόχειρα οδοφράγματα. Οι διαδηλωτές στην αποχώρησή τους από τα προπύλαια επιτίθονται σε κάμερες τραπεζών, ΑΤΜ, το γραφείο του Μειμαράκη και το βιβλιοπωλέιο του Άδωνι. Ακολουθεί ευρείας κλίμακα επίθεση των ΜΑΤ στα εξάρχεια με πάρα πολλά χημικά (ακόμα και στη λαική καλλιδρομίου). Πρόχειρα οδοφράγματα και αρκετοί κάτοικοι στα μπαλκόνια να καταβρέχουν τα ΜΑΤ. Η κατάσταση ηρεμεί σταδιακά.

Όσο πιο ψύχραιμα και αντικειμενικά μπορούσα γι'αυτά που είδα.

ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΔΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΚΑΝΕ!

*************************************************
ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΕΣΧΙΣΕ ΗΡΕΜΑ ΤΗΝ ΕΡΜΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΗΣΥΧΩΣ, ΜΕΤΕΒΛΗΘΗ ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ ΣΕ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ?

***************************************************

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ

3 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΦΕΘΗΣΑΝ ΕΛΕΥΕΘΡΟΙ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΣΙΜΠΗΣΑΝ ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙΔΟΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΥ ΚΑΗΚΕ ΓΑΙ 13Η ΦΟΡΑ
ΔΗΛΑΔΗ ΕΡΙΞΑΝ ΜΕΣΑ ΜΙΑ ΜΟΛΟΤΟΦΩ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΣΒΗΣΕ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΑ. Ο ΒΒ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΟ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ.

ΕΛΕΟΣ!!!

4 σχόλια:

PALOUKI LOUK είπε...

παραπανω οι συλληψεις

Anti είπε...

Οι προκλήσεις συνεχίζονται. Το δόγμα μαρκογιαννάκη είναι δόγμα της χούντας. Σε λίγο θα διαλύονται συγκεντρώσεις 3 ατόμων και πάνω ως ύποπτες.....

Orestis είπε...

Δεν κατάλαβα που είναι το πρόβλημα με το άρθρο. (βασικά έτσι που γράφεις, δεν κατάλαβα τίποτα) γιατί να διορθωθεί;

Ανώνυμος είπε...

Βλάχοι (βλ. ΜΑΤατζήδες) δέρνονται με σκατίβλαχους (βλ. αντιεξουσιαστές) που κατέβηκαν από τα κωλοχώρια τους για να μας διδάξουν την υψηλή πολιτική του να αποκαλύπτεις τον κώλο σου έξω από την Μητρόπολη. Οι πολίτες χαμογελούν και αναμένουν...