ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2009

Μπαράζ αστυνομικής βίας, παρανομίας και τρομοκρατίας

Και συνετελέσθη το θαύμα και οι δημοσιογράφοι (επειδή τις άρπαξαν μερικοί συνάδελφοί τους) αντελήφθησαν αυτό που γνωρίζουν όσοι δεν βλέπουν πορείες, συλλαλητήρια, διαμαρτυρίες αποκλειστικά από τον καναπέ τους. Δείτε μια σύνοψη (εικόνες και μαρτυρίες από πολλά κανάλια και από το youtube) των αστυνομικών παρανομιών της Παρασκευής: Την επίθεση στη "γιαγιά της Ασκληπιού", στον τραυματία, στους δικηγόρους της legal aid και σε δημοσιογράφους.


(ΣτΣ: Το "έστω οι ικανότεροι" πάει στον Τσίμα που τον έχω σε κάποια εκτίμηση)

Όλα αυτά γίνονται στο εξής περιβάλλον:

Ένας ακόμα μετανάστης, ο Χουσεΐν Ζαχιντούλ, 24 ετών, βρέθηκε πριν λίγες μέρες νεκρός στο ρέμα της Πέτρου Ράλλη, δίπλα στο Τμήμα Αλλοδαπών. Ο 24χρονος πρόσφυγας από το Μπαγκλαντές, βρέθηκε στο ίδιο σημείο που είχε βρεθεί νεκρός στις 26 Οκτωβρίου ο 29χρονος Πακιστανός Μοχάμεντ Ασράφ! Η επίσημη δικαιολογία της ΕΛΑΣ για τον πρώτο θάνατο ήταν ότι ο πρόσφυγας μετά τα επεισόδια που είχαν γίνει εκείνη τη μέρα, πήγε προς νερού του στο ρέμα και γλίστρησε. Αυτή είναι η ντροπιαστική πραγματικότητα της ΕΛΑΣ εν έτει 2009, διαβάστε τις λεπτομέρειες στο in.gr

Εν τω μεταξύ την Πέμπτη 8 Ιαν. η Ελλάδα καταδικάζεται ομόφωνα, ακόμα μια φορά, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) (πηγή E-Lawyer) για τη δολοφονία του 18χρονου παλιννοστούντα Νίκου Λεωνίδη. Ο Λεωνίδης είχε ακινητοποιηθεί από περίπολο, όταν το όπλο του αστυνομικού που τον είχε ακινητοποιήσει... εκπυρσοκρότησε (λεπτομέρειες στη Διεθνή Αμνηστία). O αστυνομικός φυσικά είχε απαλλαχτεί από τις κατηγορίες, από τις ελληνικές αρχές.

Τέλος, η δικηγόρος Σταυρούλα Γιαννακοπούλου καταγγέλει ότι η αστυνομία μπήκε στο σπίτι της για έρευνα λίγες ώρες μετά την επίθεση στους αστυνομικούς στα Εξάρχεια, ενώ αυτή ήταν εκτός Αθήνας, καταστρατηγώντας κάθε νόμιμη διαδικασία. Η Γιαννακοπούλου πήγε στο ΑΤ Εξαρχείων να καταγγείλει διάρρηξη, όπου προς μεγάλη της έκπληξη έμαθε ότι την διάρρηξη είχε κάνει η αστυνομία! Σύμφωνα με το άρθρο 256 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας σε περίπτωση απουσίας του ενοίκου ή του ιδιοκτήτη της κατοικίας που ερευνάται, θα πρέπει να προσκαλείται από την αστυνομία και να παρευρίσκεται ένας γείτονας ως μάρτυρας. Η ίδια διάταξη επιβάλλει να προσκαλείται προηγουμένως ο ένοικος του διαμερίσματος που πρόκειται ερευνηθεί. Παράλληλα, με το άρθρο 255 παρ. 3 της Ποινικής Δικονομίας προβλέπεται υποχρέωση παράδοσης από την αστυνομία αντιγράφου της έκθεσης έρευνας στον ένοικο της κατοικίας που έγινε αυτή. H δικηγόρος κάνει λόγο για προσπάθεια τρομοκράτησης την οποία αποδίδει στο γεγονός ότι η ίδια είναι μέλος της Εναλλακτικής Παρέμβασης των Δικηγόρων Αθήνας, μέλος της επιτροπής συνταγματικών δικαιωμάτων των δικηγόρων-μελών του ΔΣΑ, ενώ έχει υπερασπιστεί πολίτες που έχουν πέσει θύματα της κρατικής καταστολής. Λεπτομέρειες στο Έθνος.

Σε αυτό το περιβάλλον συνέβησαν τα γεγονότα της Παρασκευής. Δείτε τη μαρτυρία της δικηγόρου Ιωάννας Στεντούμη (Legal Aid) για τα γεγονότα στην Ασκληπιού:


Σαν επίλογο κρατείστε ότι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο άνθρωπος που πριν καλά καλά ξεκινήσει η Εξεταστική για το Βατοπέδι, είχε σπεύσει να δηλώσει ως πρόεδρός της ότι «αυτή η υπόθεση έχει ερευνηθεί προς πάσα κατεύθυνση, αν θέλετε την άποψή μου έχει ήδη διαλευκανθεί το θέμα», έχει πρωτοδιοριστεί σαν εισαγγελέας επί χούντας (επισήμανση Παραπολιτικής).

Σύμφωνα με το βιογραφικό του στο site της Βουλής: Εισαγγελέας κατά το χρονικό διάστημα 1972-1980. Μέλος της Ν.Δ. από το 1980. Αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων 1980-1984. Πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Χανίων (1986-1989). Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Υπεύθυνος τομέα Δημόσιας Τάξης της Νέας Δημοκρατίας. Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης 2004-2006.

Ας μην ξεκινήσουμε καλύτερα τη συζήτηση του τι σημαίνει να σε διορίζει η χούντα εισαγγελέα, ούτε για το πόσα πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας σχετίζονται με το δικτατορικό καθεστώς. Κρατείστε την επισήμανση απλώς σαν επίλογο στο μπαράζ αστυνομικής βίας που εξαπολύουν εναντίον των πολιτών.

2 σχόλια:

Ka0s είπε...

Tα περισσότερα από αυτά εμείς τα γνωρίζουμε...Αυτοί που πρέπει να τα δούν μπας και ξυπνήσουν είναι οι "καναπεδάκιδες",που άκουσαν ότι την παρασκευή 'εγιναν επεισόδια,χωρίς να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία(εικόνες,καταγγελίες κτλ),ενώ ελάχιστοι άκουσαν τι έγινε στην ασκληπιού και πολλοί από αυτούς μετά απο τις δηλώσεις διαφορων "Υπευθηνων",είπαν:"Αφού τα σπάσανε καλά να πάθουνε","Η αστυνομία τους ταραξίες ήθελε να πιάσει" και λοιπές μπούρδες...

Ανώνυμος είπε...

hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說