ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Μπαράζ αστυνομικής βίας, παρανομίας και τρομοκρατίας

Και συνετελέσθη το θαύμα και οι δημοσιογράφοι (επειδή τις άρπαξαν μερικοί συνάδελφοί τους) αντελήφθησαν αυτό που γνωρίζουν όσοι δεν βλέπουν πορείες, συλλαλητήρια, διαμαρτυρίες αποκλειστικά από τον καναπέ τους. Δείτε μια σύνοψη (εικόνες και μαρτυρίες από πολλά κανάλια και από το youtube) των αστυνομικών παρανομιών της Παρασκευής: Την επίθεση στη "γιαγιά της Ασκληπιού", στον τραυματία, στους δικηγόρους της legal aid και σε δημοσιογράφους.


(ΣτΣ: Το "έστω οι ικανότεροι" πάει στον Τσίμα που τον έχω σε κάποια εκτίμηση)

Όλα αυτά γίνονται στο εξής περιβάλλον:

Ένας ακόμα μετανάστης, ο Χουσεΐν Ζαχιντούλ, 24 ετών, βρέθηκε πριν λίγες μέρες νεκρός στο ρέμα της Πέτρου Ράλλη, δίπλα στο Τμήμα Αλλοδαπών. Ο 24χρονος πρόσφυγας από το Μπαγκλαντές, βρέθηκε στο ίδιο σημείο που είχε βρεθεί νεκρός στις 26 Οκτωβρίου ο 29χρονος Πακιστανός Μοχάμεντ Ασράφ! Η επίσημη δικαιολογία της ΕΛΑΣ για τον πρώτο θάνατο ήταν ότι ο πρόσφυγας μετά τα επεισόδια που είχαν γίνει εκείνη τη μέρα, πήγε προς νερού του στο ρέμα και γλίστρησε. Αυτή είναι η ντροπιαστική πραγματικότητα της ΕΛΑΣ εν έτει 2009, διαβάστε τις λεπτομέρειες στο in.gr

Εν τω μεταξύ την Πέμπτη 8 Ιαν. η Ελλάδα καταδικάζεται ομόφωνα, ακόμα μια φορά, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) (πηγή E-Lawyer) για τη δολοφονία του 18χρονου παλιννοστούντα Νίκου Λεωνίδη. Ο Λεωνίδης είχε ακινητοποιηθεί από περίπολο, όταν το όπλο του αστυνομικού που τον είχε ακινητοποιήσει... εκπυρσοκρότησε (λεπτομέρειες στη Διεθνή Αμνηστία). O αστυνομικός φυσικά είχε απαλλαχτεί από τις κατηγορίες, από τις ελληνικές αρχές.

Τέλος, η δικηγόρος Σταυρούλα Γιαννακοπούλου καταγγέλει ότι η αστυνομία μπήκε στο σπίτι της για έρευνα λίγες ώρες μετά την επίθεση στους αστυνομικούς στα Εξάρχεια, ενώ αυτή ήταν εκτός Αθήνας, καταστρατηγώντας κάθε νόμιμη διαδικασία. Η Γιαννακοπούλου πήγε στο ΑΤ Εξαρχείων να καταγγείλει διάρρηξη, όπου προς μεγάλη της έκπληξη έμαθε ότι την διάρρηξη είχε κάνει η αστυνομία! Σύμφωνα με το άρθρο 256 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας σε περίπτωση απουσίας του ενοίκου ή του ιδιοκτήτη της κατοικίας που ερευνάται, θα πρέπει να προσκαλείται από την αστυνομία και να παρευρίσκεται ένας γείτονας ως μάρτυρας. Η ίδια διάταξη επιβάλλει να προσκαλείται προηγουμένως ο ένοικος του διαμερίσματος που πρόκειται ερευνηθεί. Παράλληλα, με το άρθρο 255 παρ. 3 της Ποινικής Δικονομίας προβλέπεται υποχρέωση παράδοσης από την αστυνομία αντιγράφου της έκθεσης έρευνας στον ένοικο της κατοικίας που έγινε αυτή. H δικηγόρος κάνει λόγο για προσπάθεια τρομοκράτησης την οποία αποδίδει στο γεγονός ότι η ίδια είναι μέλος της Εναλλακτικής Παρέμβασης των Δικηγόρων Αθήνας, μέλος της επιτροπής συνταγματικών δικαιωμάτων των δικηγόρων-μελών του ΔΣΑ, ενώ έχει υπερασπιστεί πολίτες που έχουν πέσει θύματα της κρατικής καταστολής. Λεπτομέρειες στο Έθνος.

Σε αυτό το περιβάλλον συνέβησαν τα γεγονότα της Παρασκευής. Δείτε τη μαρτυρία της δικηγόρου Ιωάννας Στεντούμη (Legal Aid) για τα γεγονότα στην Ασκληπιού:


Σαν επίλογο κρατείστε ότι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο άνθρωπος που πριν καλά καλά ξεκινήσει η Εξεταστική για το Βατοπέδι, είχε σπεύσει να δηλώσει ως πρόεδρός της ότι «αυτή η υπόθεση έχει ερευνηθεί προς πάσα κατεύθυνση, αν θέλετε την άποψή μου έχει ήδη διαλευκανθεί το θέμα», έχει πρωτοδιοριστεί σαν εισαγγελέας επί χούντας (επισήμανση Παραπολιτικής).

Σύμφωνα με το βιογραφικό του στο site της Βουλής: Εισαγγελέας κατά το χρονικό διάστημα 1972-1980. Μέλος της Ν.Δ. από το 1980. Αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων 1980-1984. Πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Χανίων (1986-1989). Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Υπεύθυνος τομέα Δημόσιας Τάξης της Νέας Δημοκρατίας. Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης 2004-2006.

Ας μην ξεκινήσουμε καλύτερα τη συζήτηση του τι σημαίνει να σε διορίζει η χούντα εισαγγελέα, ούτε για το πόσα πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας σχετίζονται με το δικτατορικό καθεστώς. Κρατείστε την επισήμανση απλώς σαν επίλογο στο μπαράζ αστυνομικής βίας που εξαπολύουν εναντίον των πολιτών.

1 σχόλιο:

Ka0s είπε...

Tα περισσότερα από αυτά εμείς τα γνωρίζουμε...Αυτοί που πρέπει να τα δούν μπας και ξυπνήσουν είναι οι "καναπεδάκιδες",που άκουσαν ότι την παρασκευή 'εγιναν επεισόδια,χωρίς να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία(εικόνες,καταγγελίες κτλ),ενώ ελάχιστοι άκουσαν τι έγινε στην ασκληπιού και πολλοί από αυτούς μετά απο τις δηλώσεις διαφορων "Υπευθηνων",είπαν:"Αφού τα σπάσανε καλά να πάθουνε","Η αστυνομία τους ταραξίες ήθελε να πιάσει" και λοιπές μπούρδες...