ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Προφυλακισμένος ο ένας

Αρνείται όλες τις κατηγορίες ο 18χρονος

Υπόλογος ενώπιον του ανακριτή για τρία αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα θα βρεθεί αύριο ο 18χρονος που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια επεισοδίων, τα οποία σημειώθηκαν μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Σε βάρος του έχει ασκηθεί από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη για «έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών υλών, απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης» (κακουργήματα), αλλά και για τα πλημμελήματα της «διατάραξης κοινής ειρήνης και αντίστασης κατά της αρχής». Ο 18χρονος, ο οποίος συνελήφθη στη διασταύρωση των οδών Διδότου και Ζωοδόχου Πηγής και απολογείται αύριο στον 7ο τακτικό ανακριτή -έπειτα από προθεσμία που ζήτησε και πήρε-, αρνείται όλες τις κατηγορίες. Στη δικογραφία ωστόσο που σχηματίστηκε σε βάρος του καταθέσεις αστυνομικών μαρτύρων μιλάνε για «ρίψη από μέρους του βόμβας μολότοφ». Ο δεύτερος νεαρός που συνελήφθη επίσης την περασμένη Παρασκευή και διώχθηκε για το πλημμέλημα της «παράνομης οπλοφορίας», καθώς φέρεται να είχε σε σακίδιο μια σιδηρογροθιά και ένα στιλέτο, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 12/01/2009

Αρνείται τις κατηγορίες
Προφυλακιστέος ένας 18χρονος για επεισόδια μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Το Βήμα
Αθήνα - Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009 [ 19:12 ]
Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του, ενώπιον του 7ου Τακτικού Ανακριτή, ένας 18χρονος νεαρός που συνελήφθη την Παρασκευή σε επεισόδια που έγιναν μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη συμβολή των οδών Διδότου και Ζωοδόχου Πηγής.

Ο νεαρός απολογήθηκε για τις κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες της έκρηξης, κατοχής εκρηκτικών υλών και απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, καθώς και για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και της αντίστασης κατά της Αρχής.

Οι κατηγορίες αφορούν στη ρίψη βομβών μολότοφ κατά αστυνομικών, όπως έχουν καταθέσει δύο από αυτούς.

Ο κατηγορούμενος αρνείται όσα του αποδίδονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: