ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΑΠΟΦΑΣΗ

Απόφαση Δικαστηρίου - Πτολεμαΐδα

Σήμερα στις 12:00 πραγματοποιήθηκε η δίκη για τους 3 από τους 4 συλληφθέντες (για τον 4ο έχει οριστεί δίκη στης 04/02). Η απόφαση του δικαστηρίου είναι η εξής:

Ο φωτογράφος κρίθηκε αθώος για την κατηγορία "εξύβριση κατά τω έργω".
Ο πατέρας κρίθηκε αθώος για την κατηγορία "πρόκληση διακεκριμένης φθοράς". Ένοχος για την κατηγορία "αντίσταση κατα της αρχής" και του επιβλήθηκε ποινή: 5 μήνες φυλάκιση με 3ετη αναστολή και εξαγοράσιμη ποινή με 5 ευρώ / μέρα.
Η μητέρα κρίθηκε ένοχη για την κατηγορία "εξύβριση κατά της αρχής" την οποία έπραξε 2 φορές και με ποινη 4 μήνες φυλάκιση για κάθε της πράξη. Για την συγκεκριμενη κατηγορία το ανώτατο χρονικό διάστημα είναι 6 μήνες, οπότε η τελική ποινή ορίζεται σε 6 μήνες φυλάκιση με 3ετη αναστολή και εξαγοράσιμη ποινή με 5 ευρώ / μέρα.

Για τις ποινές ασκήθηκε έφεση.

=====================

Αποδεικνύεται σήμερα ότι η στάση απέναντι σε κοινωνικές και πολιτικές ομάδες είναι αυτή της καταστολής και ποινικοποίησης των αγώνων. Με στημένο κατηγορητήριο, ενώ έχει προηγηθεί συνεχής παραβίαση κεκτημένων δικαιωμάτων, γίνεται προσπάθεια σπίλωσης αγώνων και απομόνωσης ομάδων. Το μήνυμα είναι σαφές. Μην παλέψεις για εργασία, περιβάλλον, υγεία, παιδεία, (...), μην είσαι αλληλέγγυος, γιατί κινδυνεύεις να βρεθείς ένοχος. Θα το αποδεχτούμε? Θα αφήσουμε και πάλι άλλους να ορίζουν τις ζωές μας? Θα επιτρέψουμε την φίμωση κάθε διαφορετικής φωνής? Αν το κάνουμε σήμερα για αυτούς, αύριο θα είμαστε εμείς. Οφείλουμε σήμερα και αύριο να συνεχίσουμε την διεκδίκηση μιας καλύτερης κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που θα σου επιτρέπει να ζήσεις με αξιοπρέπεια. Δεν έχουμε έτοιμες λύσεις και ούτε είναι το πρόταγμα μας κάτι τέτοιο. Καλούμε τον καθένα να διεκδικήσει στην πράξη... στο δρόμο τα δικαιώματα του. Η πολιτική γίνεται στο δρόμο.

polites-sto-dromo.blogspot.com

3 σχόλια:

Ka0s είπε...

5 μήνες φυλάκιση με 3ετη αναστολή και 6 μήνες φυλάκιση με 3ετη αναστολή για εξύβριση; Ειμαστε σοβαροί;
H τρομοκρατία τους δεν έχει όριο...

ATHENA είπε...

ΚΑΙ ΤΙ ΕΞΥΒΡΙΣΗ...
ΟΧΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΜΠΑΤΣΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΡΙΞΕΙΣ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ
ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΡΑΤΑΝΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ...

6 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΤΡΙΕΤΗ ΑΝΑΤΣΟΛΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ Η ΜΑΝΑ ΑΝ ΞΑΝΑΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ Σ ΑΥΤΑ ΤΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ 3 ΧΡΟΝΑΙ ΣΤΗΝ ΨΕΙΡΟΥ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ.

hnioxos είπε...

Όλα αυτά τα απαράδεκτα γίνονται σαν αντίποινα για τον πυροβολισμό εναντίον του μπάτσου. Και δεν είναι μόνο αυτά. Είναι και το πογκρόμ στα Εξάρχεια το βράδυ της απόπειρας δολοφονίας αλλά και όλες οι προκλητικές ενέργειες των μπάτσων αυτές τις τελευταίες μέρες. Η σύλληψη όλων αυτών των ανθρώπων, αν έγινε έτσι απρόκλητα όπως περιγράφεται στο διαδίκτυο αυτές τις μέρες από ποιον διατάχθηκε; Όποιος και να είναι αυτός, έχει το δικαίωμα να προσάξει ανθρώπους στο αστυνομικό τμήμα μόνο για το γεγονός ότι ήταν μαζεμένοι για να κάνουν μια εκδήλωση; Είναι αυτό συνταγματικό; Το καλύπτει ο τρομονόμος; Και τέλος οι άνθρωποι που συνελήφθησαν μπορούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη μηνύοντας το διευθυντή της τοπικής αστυνομίας για παράβαση καθήκοντος και αντισυνταγματικές ενέργειες; Αυτά είναι ερωτήματα που ζητούν απάντηση και δυστυχώς δε μπορώ να τη δώσω εγώ καθότι δεν είμαι νομικός. Αν υπάρχει κανείς που ξέρει παρακαλώ ας διαφωτίσει κι εμάς τους υπολοίπους.

Κατά τα άλλα η ενέργεια της τοπικής αστυνομίας ήταν προσχεδιασμένη και περιμένω να συμβούν κι άλλα αντίστοιχα αυτές τις μέρες. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να είμαστε προστοιμασμένοι και έτοιμοι να αντιδράσουμε. Γιατί αυτό που προωθείται είναι κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών και ένα αστυνομικό κράτος με ακόμα μεγαλύτερη καταστολή όπου κανένας δε θα μπορεί να κουνηθεί. Θέλουμε κάτι τέτοιο;