ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009

Κάτω τα χέρια από τα μέσα αντιπληροφόρησης

Ανακοίνωση της Συλλογικότητας Διαχείρισης του athens.indymedia σχετικά με την παραπληροφόρηση και τις κάθε είδους επιθέσεις που δέχεται το Indymedia.

Τις μέρες της Εξέγερσης του Δεκέμβρη αυξήθηκαν οι πιέσεις και οι επιθέσεις ενάντια στο Indymedia πάνω στη βάση ότι αποτέλεσε κέντρο συντονισμού της Εξέγερσης. O σκόπιμος υπερ-τονισμός αυτού του ρόλου του συγκεκριμένου μέσου (αν είναι δυνατόν οι εξεγέρσεις να γίνονται μέσω διαδικτύου!!!), οδήγησε στην συντονισμένη και μεθοδευμένη προσπάθεια, από όλο το φάσμα της δεξιάς (από την κυβερνητική μέχρι το ακροδεξιό παρακράτος), στην ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού για το κλείσιμο του Indymedia. Από τις επερωτήσεις βουλευτών της ΝΔ και του Λάος, σχετικά με το πώς επιτρέπει το κράτος τη λειτουργία αυτού του site, μέχρι τις άναρθρες κραυγές μεγαλοδημοσιογράφων-συντακτών (παπαγαλάκια/φερέφωνα της διαπλεκόμενης εξουσίας ΜΜΕ, κεφαλαίου και επαγγελματιών της πολιτικής), ότι «η εξέγερση και οι κινητοποιήσεις των ”κουκουλοφόρων” οργανώνονται μέσω του διαδικτύου και κύρια μέσω του Indymedia», παραλείποντας και αποσιωπώντας εσκεμμένα τη συνεισφορά του Indymedia στην αντιπληροφόρηση.

Σ’ αυτό το συνονθύλευμα νεοφιλελεύθερων, σοσιαλφιλελεύθερων, κεντροδεξιών, ακροδεξιών του Λάος και της χρυσής αυγής, βρέθηκε αρωγός και συμπαραστάτης το ΚΚΕ. Αναφερόμαστε στα σχόλια και τα άρθρα που δημοσιεύτηκαν στο Ριζοσπάστη (όργανο της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ), τα οποία εμμέσως πλην σαφώς ταύτιζαν τη συλλογικότητα διαχείρισης του Ιndymedia με διάφορους σκοτεινούς κύκλους. Αφήνοντας, αρχικά, υπονοούμενα για τον τρόπο άμεσης πληροφόρησης, από χρήστη του μέσου, σχετικά με το συμβάν στη Νοταρά και κατηγορώντας μας, στη συνέχεια, για αλλαγή της ώρας δημοσίευσης της πληροφορίας, στοχοποιώντάς μας εμμέσως πλην σαφώς, είτε ως μέλη της οργάνωσης που πραγματοποίησε την επίθεση, είτε ως συνεργαζόμενους με τους μπάτσους (η ερμηνεία επαφιόταν στους αναγνώστες).

Επειδή τα συγκεκριμένα δημοσιογραφικά φερέφωνα της ΚΕ του ΚΚΕ γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας του Indymedia (site ανοιχτής δημοσίευσης και αντιπληροφόρησης από τους ίδιους τους χρήστες), συκοφαντούν σκόπιμα τόσο τη ΣΟ όσο και τον κόσμο που χρησιμοποιεί το site, προκειμένου να απαξιώσουν μια οριζόντια και αδιαμεσολάβητη δομή πληροφόρησης. Ήδη βέβαια την καλύτερη απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο χρήστης που άκουσε τους πυροβολισμούς και ναι, αρέσει δεν αρέσει στον ριζοσπάστη, έκανε ενημέρωση στο Indymedia. Παράλληλα με την προβοκατόρικη και άθλια πρακτική, οι συντάκτες της εφημερίδας μπερδεύουν εσκεμμένα την αρχική δημοσίευση με την συζήτηση που άνοιξε αργότερα πάνω στο θέμα και η όποια, όπως είναι γνωστό, ξεκινά πάντα με την αρχική δημοσίευση.

Αυτή η αθλιότητα έχει διπλό στόχο. Nα αποτρέψει πολλά μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τη συμμετοχή τους κυρίως τον τελευταίο καιρό, στις συζητήσεις μέσω του Ιndymedia σχετικά με τις θέσεις του κόμματος στο επικείμενο συνέδριο γύρω από το σταλινισμό και κυρίως να αποσιωπήσει την κριτική των μελών για τη στάση της ηγεσίας του κόμματος απέναντι στην Εξέγερση του Δεκέμβρη (η οποία έφερε σε αντιπαράθεση πολλά μέλη της βάσης του κόμματος με τη ηγεσία).

Η προσπάθεια ελέγχου και διοχέτευσης της κοινωνικής οργής σε νόμιμους και ανώδυνους για το κράτος τρόπους δράσης και η ταυτόχρονη καταδίκη των δράσεων που αντιβαίνουν την κανονικότητα της ελεγχόμενης αντίδρασης δηλώνουν ρητά το στόχο του ΚΚΕ: την καταστολή της εξέγερσης. Γιατί οι προλετάριοι της σημερινής εποχής, όπως και της παλιάς, απαγορεύεται να έχουν τη δική τους αυτόνομη φωνή, καθώς αδυνατούν να αναγνωρίσουν ως μια και μόνη αλήθεια, αυτή του κόμματος. Πρέπει συνεπώς να καταγγελθούν ως «προβοκάτορες», «σκοτεινά κέντρα», «κουκουλοφόροι» κλπ. όσοι δεν συμπλέουν με αυτή την μόνη αλήθεια.

Απαιτούνται δυστυχώς πολλοί τόνοι χαρτιού για να αναφερθούν οι θέσεις και η στάση που κράτησαν τόσο το ΚΚΕ όσο και τα ΚΚ άλλων χωρών απέναντι σε κοινωνικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις, όπως και η τακτική καταστολής των εξεγέρσεων από τους αυτοαποκαλούμενους κομμουνιστές μέσα από την agit prop (αγκιτάτσια προπαγάνδα). Μια από τις κύριες παραμέτρους της είναι η κατασυκοφάντηση των κοινωνικών αγωνιστών και κινημάτων, η οποία διδάσκεται ακόμα στις «σχολές του κόμματος».

Πληροφορούμε την ηγεσία του κόμματος ότι και ιστορία γνωρίζουμε και τη στρατηγική του «πολεμικού κομμουνισμού» κατέχουμε. Τους πληροφορούμε ακόμη ότι ματαιοπονούν στην προσπάθειά τους να φιμώσουν το μέσο και ότι το μόνο που πετυχαίνουν είναι ο αυτοεξεφτελισμός τους και η ταύτισή τους με την ακροδεξιά στη συνείδηση όλων των αγωνιζόμενων, ιδιαίτερα της νεολαίας. Τους απαντάμε επίσης ότι ο Σουσλοφισμός είναι η αντεστραμμένη εικόνα του Γκεμπελισμού.

Τελικά, η «δημοκρατία», που επικαλούνται όλοι αυτοί, και η «ελευθερία» σχετικά με τη διακίνηση ιδεών και πληροφορίας σταματά εκεί που ξεκινούν να θίγονται τα συμφέροντα του κράτους και των αφεντικών. Όταν η πληροφόρηση ξεφεύγει από τον έλεγχό τους, επιστρατεύεται η άμεση ή έμμεση καταστολή, για την οριοθέτηση αυτής της «ελευθερίας». Οριοθέτηση καθεστωτική, συστημική, που έρχεται πάντα σε σύγκρουση με την Ελευθερία που απαιτούν οι Εξεγερμένοι και καταπιεσμένοι της σημερινής εποχής.

Το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι
και όχι οι ρουφιάνοι και οι προσκυνημένοι

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΑΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ
ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΩΝ-ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ-ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΩΝ
ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Η ΑΝΤΙ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!


Συλλογικότητα Διαχείρισης
του athens.indymedia.org

Πηγή: Athens.Indymedia

5 σχόλια:

Αntidrasex είπε...

Καλά, το ΚΚΕ, το κόμμα σου χαφιέ, δυστυχώς πλέον όπως και ο Βρυσοσπάστης τελευταία το έχουν ξεφτιλίσει το θέμα. Το μόνο που θέλουν είναι να καταφέρνουν να κρατάνε τη δύναμη του 7-8% και το μαντρί ολόκληρο.
Το λάθος όμως της ΣΟ σε αυτή την ανακοίνωση είναι ότι κολλάει πολύ στο ΚΚΕ ενώ ο κίνδυνος είναι ΚΑΙ από αλλού -μάλλον κυρίως από αλλού.
Λίγο νωρίτερα έπεσα πάνω σε αυτό:
http://greekuniversityreform.wordpress.com/2009/01/14/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CE%AC%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-at/
Διάβασα μόνο το κείμενο και όχι τα σχόλια.
Δεν είναι μόνο από το ΚΚΕ ο κίνδυνος σύντροφοι.
Και πρέπει το indymedia, με όλα τα κακά που έχει, να μείνει ανοιχτό και δυνατό.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΟΥ indymedia,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ Η ΘΕΛΗΣΗ ΔΥΝΑΤΗ.
ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΟΠΟΥ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΑΣΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΠΡΙΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΟΠΟΥ ΒΑΖΑΜΕ ΚΑΣΣΕΤΕΣ 30ΑΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ "ΠΑΙΞΕΙ" Ο ΚΟΜΠΙΟΥΤΟΡΑΣ...ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΕΝΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ, Η ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
(ΤΡΕΞΕ ΦΟΡΕΣΤ ΤΡΕΞΕ...ΧΑΧΑΧΑ) ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΤΕ ΣΕ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ!

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα. παλούκι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. όσο για το ΚΚΕ ας το αφήσουμε στη μιζέρια και στην απότο1945 λήθη του...

Orestis είπε...

Πιστεύω ότι κολλούν με το ΚΚΕ και καλά κάνουν κατά τη γνώμη μου, γιατί δεξιοί και ακροδεξιοί εκδηλώνονται κατά του Indymedia απλά γιατί είναι κάτι αντίθετο με την ιδεολογία τους, ενώ το ΚΚΕ επειδή θέλει τις ψήφους και την κηδεμονία του ιδεολογικού χώρου των μελών και αναγνωστών του Indymedia και γενικά όλου του αριστερού φάσματος (έτσι εξηγείται και το άχτι που έχουν με το ΣΥΡΙΖΑ).

Ανώνυμος είπε...

Καλά, μην τα παραλέμε, στο athens indymedia δεν είναι τόσο ιδανικά τα πράγματα, η ενημέρωση δεν είναι και τόσο αμεσολάβητη. Έχω προσωπικά πολλά παράπονα από τη ΣΟ η οποία στο παρελθόν έχει επιδείξει πολλά κολλήματα. Αλλά, τι να κάνουμε, ένα μεγάλο site αντιπληροφόρησης έχουμε, με τα στραβά του, και σίγουρα χίλιες φορές καλύτερα να υπάρχει. Αλλά, ρε ΣΟ, ξεκολλάτε και λίγο!