ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Μια μέρα με πολλές διαστάσεις

Ισως αυτό το "όλοι στους δρόμους" να έχει κουράσει κάποιους. Το σίγουρο είναι ότι έχει κουράσει τους κυρίαρχους και θα συνεχίζει να τους κουράζει.
Είναι η περίπτωση του πληγωμένου θηρίου που στα τελευταία του γίνεται πιό επικίνδυνο.

Δεν μιλάω μόνο για τους αγωνιζόμενους ανθρώπους που ακολουθούν συγκρουσιακές πρακτικές και κάπου ξέρουν ότι κάθε επαφή με τους κρατικούς δολοφόνους σημαίνει και σύγκρουση. Μιλάω για τον καθένα που κατεβαίνει στο δρόμο σαν φοιτητής, σαν κάτοικος, σαν εργαζόμενος και διεκδικεί τα αυτονόητα για να δεχτεί απρόκλητες επιθέσεις από κρατικά και παρακρατικά γουρούνια. Για νοικοκυρές που ξυλοκοπήθηκαν και δακρυγονίστηκαν στην Πατησίων, για δασκάλους που δέχτηκαν άγρια καταστολή σε μια κατα τα άλλα ειρηνική πορεία, για φοιτητές που ξυλοκοπούνται και συλλαμβάνονται με στημένες κατηγορίες. Για τον καθένα από μας.

Το "όλοι στο δρόμο" αυτό το νόημα έχει και στην περίπτωσή μας αναγάγεται σε ζήτημα επιβίωσης. Πιό συγκεκριμένα, αυτό το σαββατοκύριακο συμβαίνουν τα παρακάτω:

1. Σάββατο 31/1 ώρα 12:00. Συγκέντρωση-πορεία αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, στο σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά. Καλεί η συνέλευση αλληλεγγύης (εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι που βρεθήκαμε δίπλα στην Κωνσταντίνα από την πρώτη στιγμή της επίθεσης) ενώ έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν σωματεία βάσης και συλλογικότητες. Δεν θα λειτουργεί ο ηλεκτρικός γι αυτό θα πρέπει να φροντίσουμε να ενημερωθούμε από τώρα για τα δρομολόγια λεοφωρείων ή να κατέβουμε με δικά μας μέσα. Είναι σκόπιμο οι αλληλέγγυοι να μην καθυστερήσουν (όπως γίνεται συνήθως στα πρωινά καλέσματα).

2. Σάββατο 31/1 ώρα 15:00. Αντιφασιστική-αντιπαρακρατική συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων. Είναι πιθανό να καθυστερήσουν κάποιοι λόγω της προηγούμενης συγκέντρωσης και του προβλήματος με τον κλειστό ηλεκτρικό. Οι διοργανωτές θα πρέπει να φροντίσουν για τους αργοπορημένους, να μη βρεθούν σε μια άδεια πλατεία.
Απαραίτητη η απάντηση στο παρακράτος που τον τελευταίο καιρό προσφέρει απροκάλυπτα τις υπηρεσίες του στην κυριαρχία, είτε σε επίπεδο συμμορίτικης δράσης είτε σε επίπεδο δικαιολόγησης της καταστολής (Παντελεήμονας).

3. Σάββατο 31/1 ώρα 17:00. Συναυλία στο ισοπεδωμένο παρκάκι της Πατησίων. Χρειάζεται η μαζική παρουσία όλων μας, πρώτα και κύρια των κατοίκων αλλά και όσων έχουμε εξοργιστεί από την επίθεση κράτους-δήμου-παρακρατικών (ένα και το αυτό). Η συναυλία θα κρατήσει αρκετές ώρες, οπότε δε θα είναι αδύνατο να πλαισιωθεί και από κόσμο που θα έχει βρεθεί σε κάποια ή και στις 2 προηγούμενες κινητοποιήσεις.

Βαρύ πρόγραμμα για μια μέρα. Η εξέγερση του Δεκέμβρη όμως έδειξε ότι πολλές, ακόμα και ταυτόχρονες εστίες αντίστασης μπορούν να φουντώνουν σε διαφορετικές περιοχές. Να τους δείξουμε ότι ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ.

ΠΗΓΗ


ΚΥΡΙΑΚΗ ΦΥΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΙΚ ΝΙΚ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ.
ΦΕΡΤΕ ΦΑΓΙΑ, ΠΟΤΑ, ΟΡΓΑΝΑ!



4 σχόλια:

Artistz είπε...

Οντως πολυ μεγάλη μέρα αυριο..και όλες οι συναντήσεις ειναι το ιδιο σημαντικες.
Ξερεις ποιο ειναι το θέμα?Ολα ξεκινάνε απο τη πρωινη πορεια.Αν ξεκινησει στη σωστη ώρα(12.30 δηλαδη)προλαβαινουμε ολοι μας να συμμετασχουμε και στα εξαρχεια και στη κυψέλη μετά.Εκει είναι το θεμα.Ηλεκτρικο με ανταποκριση Πειραια δεν θα εχει?καθε Σ/Κ ειναι κλειστή η προσβαση?
Γεια χαρά..Ραντεβου στο δρομο...

hnioxos είπε...

Να σαι καλά βρε Αθηνά που ενημερώνεις. Ο ηλεκτρικός αύριο δε θα λειτουργήσει στο τμήμα από Πειραιά μέχρι Ομόνοια, παρά μόνο από Ομόνοια μέχρι Κηφισιά. Αυτό θα ισχύσει όλο το Σ/Κ λόγω αλλαγής της γραμμής

Jimmy Kane είπε...

Επίσης την κυριακή στις 12:00 στο παρκάκι στην Κύπρου έχει λαικό γλέντι και αναδάσωση ....

ATHENA είπε...

ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΩΣ Σ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΓΙΑ ΠΙΚΝΙΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΑΝ ΖΑΡΖΑΒΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ ΤΗΣ ..

ΚΥΡΙΑΚΗ ΦΥΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΙΚ ΝΙΚ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ. ΦΕΡΤΕ ΦΑΓΙΑ, ΠΟΤΑ, ΟΡΓΑΝΑ!